zaterdag 5 september 2015

Zou het gaan helpen?


Nadine:
Hèhè, het wordt weer een beetje normaal in de tuin.
Ma Tok doet nog wel elke ochtend de deur van ons huis dicht als wij naar buiten zijn gegaan, maar daar beginnen we nu aan te wennen.
Pippa na het laten gaan van het kevertje
Pippa wordt stelselmatig in de tuin gezet, op een flinke afstand van het huis.
Ma Tok vindt dat de broedsheid van het hennetje nu echt over moet gaan, anders is zij straks te verzwakt om de winter door te komen.
Die domme meid ook!
Wie gaat er nu broeden als het al zo ver in de zomer is?
En dan ook nog als je al een nestje hebt gehad en grootgebracht?
Ma Tok zegt dat Pippa veel te ijverig is. Dat kan wel zo zijn, maar ik vind haar gewoon een beetje dom.
Ik heb dat ook tegen haar gezegd, maar er dringt nog niet veel door tot haar, al begon zij vandaag wat meer op haar omgeving te letten.
Zo ging ze achter een een kevertje aan, dat vlak voor haar over de grond kroop. Ik heb haar lekker laten gaan, al had ik dat lekkere
Laza zit achter Pippa aan
beestje ook best graag willen oppeuzelen. Pippa volgde het kruipertje een poosje, maar toen liet zij het er weer bij zitten.
Toen heb ik het maar opgegeten. Omdat het gewoon zonde is om het te laten ontsnappen, zo'n lekkernijtje tussendoor.
Dus toen had ik heel even voordeel van Pippa's broedsheid.
Maar ik zou het toch fijner vinden als zij weer gewoon met ons mee zou doen, scharrelen en Ma Tok hard tegemoet rennen als zij de tuin in komt.
Laza zit ook telkens achter Pippa aan, hij zegt dat hij dat doet om haar af te leiden, maar volgens mij vindt hij die wijd gespreide
de buitentrap naar het kleine deurtje
staart erg verleidelijk en kan hij er geen weerstand aan bieden. Pippa heeft er dan weer geen zin in, dus zij rent hard weg voor onze baas. Dat is dan weer een mooie bijkomstigheid, zo krijgt ze tenminste wat lichaamsbeweging, dat is goed na al dat stilzitten.
Wij, de chabo's, leggen geen eitjes op het ogenblik, omdat wij in de rui zijn en ook omdat de zomer voorbij is. In de winter leggen wij nauwelijks.
Dus wij hoeven het huis niet in. De anderen gaan door het kleine deurtje helemaal bovenaan de lange buitentrap als ze naar binnen willen. Ma Tok was
Geertrui gaat een eitje leggen
verbaasd dat zij dat allemaal zo snel hadden geleerd. Ze wist dat de hennen door het deurtje naar binnen waren geweest omdat er eieren in de legnesten lagen terwijl de grote deur dicht was. Vera en Vita en Yvonne en Yvette waren de eersten die het kleine deurtje gebruikten en de kuifjes deden hen snel na toen ze legdrang kregen.
Voor het eten hoeven wij niet naar binnen, Ma Tok strooit genoeg voer in de tuin.
En als we willen schuilen voor de regen kunnen we altijd even in het oude hok gaan, daar nemen we ook onze zandbaden tegenwoordig, nu de aarde van de tuin zo nat is dat het meer een modderbad zou worden.
Wij komen dus best aan onze trekken al is de grote Tok-deur nu dicht.
Maar het zou toch wel fijn zijn als Pippa weer snel van haar broedsheid af zou zijn.
Dan is alles pas echt weer in orde.

2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor, die buitentrap. En zo krijgen de kippen ook genoeg beweging als ze een eitje gaan leggen!

    BeantwoordenVerwijderen