dinsdag 2 juni 2015

Beginnende kennismaking

Vera en Vita:
Yvonne en Yvette en Maria en haar vier kinderen zijn gisteren de hele dag in de tuin geweest.
En daarmee bedoelen wij dat zij los liepen, gewoon tussen ons, de anderen, in.
Heel gezellig, wij konden zo beter kennis maken met alle nieuwe Tok-leden.
Yvonne en Yvette liepen door de tuin alsof ze nooit anders gedaan hadden.
Dat vonden wij heel knap van hen, wij herinneren ons nog dat wij de eerste keer best een beetje voorzichtig waren. Misschien komt het omdat Ma Tok de twee witte hennen en de kleintjes van Maria al in de tuin had gelaten toen wij nog in ons huis zaten.
Toen wij allemaal naar buiten kwamen uit onze huisdeur ging Maria met haar kinderen wel een poosje onder de struik zitten, om een beetje uit het gezicht te zijn.

Yvette op bezoek bij Pippa
Yvonne en Yvette kwamen bij de deur van ons huis kijken. Dat kwam door hun nieuwsgierigheid, maar misschien ook wel een beetje omdat Ma Tok bij onze deur lekkers strooide voor ons.

Daarna gingen de twee nieuwe dames op bezoek bij Pippa, die nog met haar kuikens in haar hokje zat.
Pippa had een paar dagen geleden nog duidelijk te kennen gegeven dat zij ook wel weer eens vrij rond wilde lopen, maar toen Ma Tok haar hokje open deed bleef zij met haar kinderen toch maar veilig binnen.
Wij vinden Pippa's kleintjes ook nog wel erg klein om al los rond te lopen en blijkbaar was Pippa dat bij nader inzien toch wel met ons eens.




v.l.n.r. Keetje, Winnifred, Desiree, Wendelmoed,
Wilhelmina, Wiske, Maria
De vier kuikens van Maria bleven dicht bij elkaar.
Dat was fijn voor Maria, anders kan zij ze nooit allemaal in de gaten houden en verdedigen als dat nodig is. Gelukkig kwamen Wiske's moeder Keetje en haar oma Desiree Maria helpen.
Zij pasten op hun (klein-) dochter, en tegelijk ook op haar broertjes en zusje. Maria was hier blij mee, nu kon zij even genieten van het vrij in de tuin rondlopen.
's Avonds ging iedereen weer in zijn eigen hok, daar hielp Ma Tok een handje bij.

En toen wij allemaal op de stok zaten kwamen de Geertruien nog met een bijzonder verhaal, maar dat mogen zij de volgende keer zelf vertellen.

3 opmerkingen:

  1. Mevrouw Ma Tok, als nu straks de kuikens weg zijn en alle andere hennen in de grote villa Laza wonen, wordt het paleis Soestdijk dan gesloten en komt er een anti-kraakploeg in? Of zet u het gebouw op Funda misschien? Of heeft u andere plannen, zoals het paleis verbouwen tot een hamsterhotel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw Katblad, wij zijn van plan om Soestdijk te bewaren voor eventuele later te redden legkippen.

      Verwijderen
  2. Ontzettend leuk dat de Y's zo gezellig rondliepen alsof ze nooit anders gedaan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen