zaterdag 13 juni 2015

Verwennen


Nadine:
Ma Tok heeft weer eens een nieuw idee.

lekker scharrelen met zijn allen
Omdat wij, als de kleintjes met hun moeders vrij door de tuin lopen, telkens hun openstaande hokken ingaan om van hun lekkere kuikenvoer te snoepen, heeft zij de kuikens en de kloeken al uit hun hok gelaten voordat wij uit ons huis mochten.
De deuren van de hokjes heeft zij gesloten.
En toen de kinderen en hun moeders lekker door de tuin aan het banjeren waren deed zij onze deur pas open. Om te voorkomen dat de kuikens honger zouden krijgen heeft zij snoepvoer en gewoon voer door de hele tuin gestrooid voor ons allemaal.
Nu kunnen wij dus heerlijk scharrelen met ons allen.

broedmoeder Maria en dochter Wiske
Ik vind het een goed idee van Ma Tok. Zo kan vooral Wiske alvast wennen aan het met iedereen in de tuin omgaan.
Maria begeleidt haar broeddochter hierbij heel goed. Natuurlijk moet zij ook nog op Winnifred letten, die is behoorlijk eigenwijs geworden nu Wendelmoed is vertrokken.
Ik heb hem nog niet horen kraaien, maar dat komt vast ook binnenkort. Het scheelt misschien wel dat Wiske iets groter van stuk is dan haar broertje, omdat een kuifhoen nu eenmaal groter is dan een chabo.


kuikenvoer
Aan de ene kant vind ik het jammer dat wij nu niet van het kuikenvoer kunnen eten, maar aan de andere kant hebben wij nu zoveel heerlijk snoep gekregen van Ma Tok dat ik dat al bijna vergeten ben.
En het is natuurlijk ook zo dat het kuikenvoer al bijna op is, zodat wij het nu echt moeten gunnen aan de nog aanwezige kinderen, Wiske, Winnifred en Xandra, die we inmiddels allemaal Xander noemen.
Pippa en Xander
Zij moeten er nog van groeien en wij eten het alleen maar voor de lekkerte.
Moeder Pippa houdt haar Xander dicht bij zich. Hij is ook nog erg jong, twee weken jonger dan Wiske en Winnifred. Als Xander zijn moeder even uit het oog verliest begint hij hartverscheurend te piepen. Pippa komt er dan meteen aangerend om hem te troosten en gerust te stellen, heel aandoenlijk om te zien.
Ik weet niet of het goed is voor Xander om "enigst kind" te zijn geworden, nu zijn zusje weg is, hij eist wel erg veel aandacht op. Maar ach, hij is ook nog wel erg klein. Het zal wel goed komen. Over een poosje moeten hij en Winnifred naar dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk verhuizen.
Daar zoeken ze dan een goed plaatsje voor hen om de baas te gaan spelen over een paar hennetjes. Tot het zover is zullen wij hen nog maar even lekker verwennen.
Het kuikenleven is maar kort en het volwassen leven duurt nog lang genoeg.

3 opmerkingen:

  1. Ach, zeker aandoenlijk de laatste foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vinden wij nu ook!
    Maar Ma Tok, is er geen ander woord voor "dierenhandel"? Want we krijgen daar zulke nare beelden bij, ook al zijn die niet terecht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mevrouw Katblad, ik vind het ook geen leuk woord, maar zo heten ze nu eenmaal. Ik zal voortaan gewoon "Hoogendoorn" zeggen, als iemand het dan niet begrijpt moet hij of zij het maar even vragen of googelen. Ik hoop dat u hiermee kunt instemmen.

      Verwijderen