vrijdag 5 juni 2015

Wat een geweldig gevoel!


                                                            Yvonne (links) en Yvette (rechts):

Geertrui
O, wij hebben het zo naar onze zin in deze tuin. We zagen al meteen, toen wij hier aankwamen, dat het hier fijn zou worden, maar dat het zó geweldig zou zijn hadden wij niet durven dromen.
Hoe is het mogelijk?
Hennen, die hun familieleden voor de gek houden.
Zelfs hun baas, de haan!
Toen de tweeling Geertrui en Geertrui naar ons toe kwam om met ons te praten dachten wij eerst dat het om een serieuze kennismaking ging.
Maar we hebben nu wel door dat er niet van veel ernst sprake is bij die twee.
Ze begonnen gelijk te vragen of wij in waren voor een geintje. Wij keken waarschijnlijk erg dom, want ze vroegen of wij niet
vieze Geertrui
wisten wat dat was. Nu hebben wij in ons leven nog nooit grapjes meegemaakt, maar we snapten toch wel dat het om iets lolligs moest gaan.
De beide witte meiden vertelden ons dat zij altijd bezig zijn om samen de anderen voor de gek te houden. Zo schijnt de één, toen zij per ongeluk een poepvlek op haar rug had gekregen, de ander ook zo'n vlek hebben willen bezorgen. Het was niet helemaal gelukt, de vlek was een beetje uit zijn richting gevallen en op de zijkant van de nog schone Geertrui terecht gekomen, maar ze hadden wel lol gehad. Alleen Laza was boos geweest, omdat zij zich hadden misdragen, hahaha.
Wij vroegen ons af of wij dat wel
de voor de gek te houden kippen
konden maken, de anderen voor de gek houden nu wij hier nog maar net waren, maar de Geertruien zeiden dat het nu of nooit was, anders kon hun plannetje niet doorgaan.
En ja, eigenlijk vonden wij het wel heel spannend om samen met die twee ondeugden iets uit te halen. Dus wij zeiden, bijna tegelijk, "Ja" op hun vraag.
En toen vertelden zij wat er van ons werd verwacht.
Eerst vonden wij het een beetje zielig voor Odette, dat leek ons zo'n lief, zachtaardig kipje, maar toen de Geertruien vertelden dat iedereen altijd kon lachen om hun grappen, besloten wij dat we gewoon mee zouden doen.
En zo is het gekomen, dat wij, die hier nog niet eens helemaal zijn ingeburgerd, de hele kluit al voor de gek gingen houden. Wij hadden er 's avonds op de stok samen lol om, zoals wij nog nooit lol hadden gehad. Wat een geweldig gevoel!



1 opmerking: