maandag 29 juni 2015

Problemen oplossen


Vera en Vita:
Wij zijn helemaal verbaasd over wat er ineens allemaal gebeurt hier in de tuin.
Het was altijd allemaal zo gezellig en leuk en nu zijn er twee grote problemen.

Pippa
Het eerste is de broedse Pippa. Het is ons al een raadsel hoe je broeds kunt worden en dan niets anders meer wilt dan op een paar eieren zitten, drie weken lang, totdat er kuikens uit die eieren komen kruipen.
Die kuikens zijn dan wel weer leuk, dat geven wij toe, maar om daarvoor nu drie hele weken stil te zitten... Nee, daarvoor zijn wij niet in de w..., eh... uit het ei gekropen.
Maar wat Pippa nu doet is helemaal van de gekke.
Nog niet eens klaar met de opvoeding, nog niet eens weer lekker de hele dag door de tuin scharrelen, en dan alweer drie weken willen gaan zitten...
Dan moet er toch wel een steekje los zitten, denken wij.
Ma Tok, die het vooral zielig vindt voor Xander, heeft Pippa en haar
Laza Rus
zoon zonder pardon in de tuin gezet en de deur van het hokje dichtgedaan, zodat Pippa er niet meer in kon. Toen hebben ze de hele dag toch lekker door de tuin gescharreld, dus Pippa kan het best vergeten, dat broeds zijn.
En dan is er nog Laza Rus, die opeens geen goede haan meer zou zijn voor ons.
Wij vinden het eigenlijk een schande, dat er zo over hem gesproken wordt hier in de tuin. Hij is een prima baas, hij is streng, maar rechtvaardig.
Wij weten niet zeker wie er is begonnen met het verspreiden van de geruchten over hem, maar wij hebben wel een vermoeden.
Zagen wij pas de Geertruitjes niet met elkaar staan kletsen en giechelen in een hoekje van het huis?
Zij zullen toch niet denken dat dit een leuke grap is? Wij vinden er in elk geval niets aan, het geeft alleen maar onrust en gekonkel onderling.
Wij gaan straks eens een hartig woordje met hen spreken en als blijkt dat zij hier inderdaad achter zitten zullen wij hen duidelijk maken dat zij nu toch te ver zijn gegaan.
Dan moeten zij zelf alles maar weer in orde maken en hun excuses aanbieden aan Laza. Die arme haan is helemaal onzeker aan het worden. En daar heeft toch niemand wat aan?
En dat allemaal door een zogenaamd geintje van die twee ondeugden.

3 opmerkingen:

  1. Zou het zo kunnen zijn dat, omdat haar kinderen ""te vroeg zijn vertrokken naar elders"", ze te snel weer broeds is geworden?? Omdat ze niet genoeg meer te verzorgen had, zeg maar??? Het is maar een theorietje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Ma Tok haar hoofd er maar bijhoudt, komt het vast wel allemaal weer goed.

    BeantwoordenVerwijderen