woensdag 3 juni 2015

Een precaire kwestie (1)


Geertrui en Geertrui:
Wij hebben met de twee nieuwe leghennen gepraat en daarbij deden wij een heel bijzondere ontdekking.
Wij denken dat vooral Vera, Vita en Nadine hier heel blij van zullen worden.
Wij tweeën en Odette en Maria zijn er minder gelukkig mee, maar het is niet anders.
En nu wilt u natuurlijk weten wat dat bijzondere was.

Laza luistert aandachtig naar Geertrui
We hebben het het eerst aan onze baas, Laza Rus dus, verteld. Hij kon zijn oren niet geloven en hij ging naar Yvonne en Yvette toe om hen te vragen of ons verhaal wel echt klopte.
Gelukkig bevestigden de twee nieuwe dames ons verhaal.
Zij zijn dus echt geen bangerikken, wat wij even gevreesd hadden, totdat wij één van hen een dreigende houding zagen aannemen tegen Desiree.
Dat zei ons genoeg, op die twee konden wij rekenen.
Toen Laza het dus ook zeker wist gaf hij ons de opdracht om het aan alle witte hennen te gaan vertellen, de bruinen zouden het
de Geertruien roepen de witte kippen bijeen
's avonds op de stok wel te horen krijgen. Dus wij riepen alle witten bij elkaar, behalve Yvonne en Yvette, die bleven wijselijk in hun hok om te eten, zij hadden plotseling een onbedaarlijke honger.
En toen hebben wij het droevige nieuws aan Odette en Maria verteld.
Vooral Odette was diep teleurgesteld, zij begon bijna te huilen. Maria's aandacht was nog een beetje teveel bij haar kuikens, die door oma Desiree werden beziggehouden terwijl hun broedmoeder in vergadering
Yvonne en Yvette
was; zij hoorde ons verhaal tamelijk onaangedaan aan.


Nadat wij Odette en Maria het zwijgen hadden opgelegd over deze netelige kwestie vertelden wij aan Laza dat wij onze plicht hadden gedaan.
Laza zei dat hij zelf 's avonds de bruinen zou inlichten.
Natuurlijk wilde hij dat zelf doen, voor hen is het nieuws alleen maar leuk, dus het aan hen vertellen is een leuk klusje, dat laat Laza zich niet ontgaan.



Wij zullen aan Ma Tok vragen of zij morgen het verhaal verder wil vertellen, wij moeten nu hoogst noodzakelijk iets bespreken met Yvonne en Yvette, die gelukkig net uitgegeten zijn, dat komt mooi uit.

2 opmerkingen: