donderdag 13 augustus 2015

Laza Rus toont zich een wijze haan


Nadine:

Ik ga weer verder met mijn verhaal, hoewel ik het probleem uit de vleugel heb gegeven.
Laza Rus en Geertrui
Aan Laza Rus, onze baas, die beloofd heeft om alles weer op zijn pootjes te laten landen.
Ik ging natuurlijk wel alles op de poot volgen wat Laza ging doen. En zo zag ik dat hij al zijn hennen bij elkaar ging roepen.
Hij ging ze allemaal persoonlijk aanspreken en hij begon bij de Geertruien. Daarna kwam hij bij Yvonne en Yvette, gevolgd door Vera en Vita. Toen had hij alle rechtstreeks bij de zaak betrokkenen al bij elkaar, maar hij ging rustig verder, totdat hij iedereen gehad had. Hij kwam aan het einde ook nog bij mij om te vertellen dat we allemaal bij
bijeenkomst voor het oude hok
elkaar zouden komen bij het oude hok om de zaak uit te zoeken.
Ik ging voor het oude hok zitten en ik was de laatste, die daar aankwam. Iedereen was er al.
En iedereen was erg benieuwd wat er aan de hand was, zo vaak roept Laza ons niet allemaal bij elkaar en zeker niet persoonlijk.
Toen nodigde Laza Vera en Vita uit om te vertellen waarom zij waren geschrokken nadat zij een ei hadden gelegd en Vera en Vita deden hun verhaal.
Laza riep vervolgens Yvonne en Yvette naar voren om hun aandeel in dit mysterie uit te leggen. De grote witte legkippen keken even scheef naar de Geertruien, die hen bemoedigend
de beide Geertruitjes
toeknikten.
Toen vertelden Yvonne en Yvette wat er was gebeurd.
Ze zeiden dat de Geertruien naar hen toe waren gekomen om hun hulp te vragen bij een leuke grap en dat zij, de beide Y's dus, hadden geëist dat de grap echt lollig zou zijn, omdat zij anders niet mee wilden doen. Toen bleek dat het best een leuk idee was wat de Geertruien wilden uithalen, hadden ze meegedaan.
Hun hulp had bestaan uit het leggen van een ei in het legnest waarin Vita, en later ook Vera, een ei had gelegd. Het ei van Vita, en later ook dat van Vera, zouden de Geertruitjes dan laten verdwijnen.
Zij hadden het precies zo gedaan als de tweeling het had
voorgesteld. Dat viel nog niet mee, ze hadden erg  moeten persen om hun ei er snel en op tijd uit te krijgen, maar het was gelukt. En hoe de Geertruien de eieren van Vera en Vita zo snel hadden weggewerkt begrepen zij echt niet.
Daarop kregen de Geertruien het woord van Laza. Zij konden bijna niet praten omdat ze telkens moesten lachen, maar toen Laza hen streng vermaande deden zij uit de doeken hoe zij de eieren van Vera en Vita hadden vervangen door die van Yvonne en Yvette. Ze hadden met hun snavels het ei van Vita en later ook dat van Vera helemaal onder de tabakstelen verstopt, zodat het niet meer te zien was. En Vera en Vita waren er prachtig ingetrapt.
Toen iedereen dit had gehoord steeg er een groot gelach op uit de groep voor het oude hok. Vera en Vita lachten nog het hardst van allemaal.
En toen kon Laza zich ook niet meer goed houden.
We waren het er allemaal over eens: dit was weer echt een leuke grap geweest van de Geertruien en we hadden weer eens heerlijk kunnen lachen met elkaar.


1 opmerking: