woensdag 26 augustus 2015

Vreemde verzorging (2)


Yvonne en Yvette:
Wij gaan weer verder met ons verhaal.
Waar waren wij gebleven?
eivoer
O ja, de mevrouw ging de ton met lekkers openen voor ons, nadat wij haar de juiste hadden aangewezen.
In die ton zat het heerlijke gele eivoer, dat wij elke ochtend van Ma Tok krijgen, vooral nu wij in de rui zijn hebben wij dat echt nodig. Nou ja, echt nodig is misschien overdreven, het is vooral erg lekker.
Yvette: "Ik kon gewoon niet meer wachten toen die ton met eivoer open ging. Ik dook er meteen in om alvast een snaveltje te nemen.
Maar de vrouw gaf mij een
eivoer snoepen in de tuin
duwtje en toen ging ik er maar weer uit, vooral omdat zij een flinke schep vol deed met het overheerlijke spul. En ik begreep echt wel waar die schep vol heen zou gaan, dus ik haastte mij naar buiten, samen met Yvonne."
Yvonne en Yvette: Ja, en toen die vrouw die flinke schep had uitgestrooid kwamen alle hennen eraan rennen, vooral omdat Laza begon te roepen dat er iets lekkers te halen was daar.
Hij kraait dan niet, maar hij roept op een speciale manier, dat heet "bappen," omdat hij
Laza Rus roept voor het lekkers
"bapbapbap" roept, tenminste, daar lijkt het op.
De vrouw wilde weer weggaan, maar wij wilden eigenlijk ook nog meelwormen uit de andere ton. Eén van ons bleef haar achtervolgen tot ze helemaal naar binnen was gegaan in het mensenhuis, maar ze begreep het niet. Later kwam ze nog terug naar de schuur en toen hebben wij nog een keer geprobeerd om haar duidelijk te maken wat wij wilden, maar zij pakte alleen maar twee eierdozen en ging toen weer weg.
Gelukkig had zij een lekker ruime hoeveelheid eivoer voor ons uitgestrooid, dus de meelwormen hebben wij niet echt gemist.
En toen Ma Tok 's middags weer in de tuin kwam heeft zij ons alsnog van die lekkernij gegeven.
gevriesdroogde meelwormen
En ze verontschuldigde zich dat zij was vergeten tegen de vrouw, die mevrouw Katblad blijkt te heten, te zeggen dat er ook nog meelwormen voor ons waren in de voorste kleine ton. Het was dus eigenlijk de schuld van Ma Tok en niet van mevrouw Katblad dat wij eerder geen meelwormen hadden gekregen. Al met al heeft die mevrouw Katblad dus erg goed voor ons gezorgd en wij hebben Ma Tok gevraagd haar daarvoor te bedanken.

Ma Tok: "Namens alle hennen en Laza Rus hartelijk bedankt voor uw goede zorgen, mevrouw Katblad. Geniet vooral van de door hen met liefde gelegde eieren."

4 opmerkingen:

  1. De eitjes zijn weer erg lekker! Je proeft gewoon dat ze met liefde zijn gelegd! En met een beetje poep, maar dat zit gelukkig aan de buitenkant. (Of is het modder?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wát? Legt Laza nu ook al eieren?!?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, zo kun je de laatste zin inderdaad ook opvatten. Maar wees gerust, mevrouw Inge, Laza legt geen eieren, dat laat hij aan zijn dames over.

      Verwijderen