donderdag 19 maart 2015

Aantrekkingskracht (1)


Odette:
Ik zit hier lekker in de tuin half onder een struik een beetje bij te komen van het vele eten, dat ik heb gedaan. U kunt zien dat mijn krop boordevol zit. Heerlijk.
Nu heb ik even een momentje voor mezelf nodig om alles te gaan verteren.
Het is nog een beetje frisjes buiten, maar ik heb er geen last van, ik heb mijn veren lekker bol gezet, dan houden ze de warmte van mijn lijf goed vast.

Ik zit ook fijn naar de anderen te kijken. Zij zijn allemaal druk bezig met scharrelen. Het is een mooi uitzicht, al die rond lopende verschillende kippen. En Laza Rus is de mooiste, dat is buiten kijf. Zijn staart staat stoer omhoog en zijn kam en lellen zijn prachtig felrood.
Wij boffen maar met zo'n mooie man! Ik zal het niet tegen hem zeggen, hij vindt zichzelf al geweldig genoeg zonder dat iemand hem complimenten maakt, maar het is een genot om naar hem te kijken. Vooral nu het lente wordt, dan hebben wij hennen daar toch meer oog voor. Ik vraag me af of dit bij mensen ook zo is.
Dat zij elkaar mooier vinden in de lente en in de zomer, bedoel ik.
In de winter heb je al je energie nodig om je warm te houden, maar als het niet meer zo koud is buiten ga je toch meer aan andere dingen denken. Mensenmannen kraaien natuurlijk niet zo fraai als onze Laza dat kan, maar ik neem aan dat zij ook een manier hebben om de aandacht van de mensenvrouwen te trekken. Ik zal het eens aan Ma Tok vragen, ik neem aan dat zij dat wel weet.
Zij heeft tenslotte ook een man bij zich in het huis wonen, die zal toch ook haar aandacht hebben moeten trekken voordat hij bij haar in het hok ... eh... huis mocht komen wonen.
Of zou dat bij mensen heel anders gaan?
Als u, lezers, mij hierover kunt inlichten, houd ik me aanbevolen.
Zoals u weet ben ik zeer geïnteresseerd in alles waarover gefilosofeerd kan worden.
Ik zie uw reacties graag tegemoet op dit blog.
Hiervoor moet u even klikken op het woord "opmerking" hieronder, dan kunt u een reactie geven, die dan door Ma Tok kan worden geplaatst.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

4 opmerkingen:

  1. Wij wachten eerst op het verhaal van mevrouw Ma Tok zelf. Dat wordt vast lachen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als de lezers nu alvast wat ideeën aandragen kan Ma Tok nog even nadenken over de vraag van Odette, want zij vindt het een delicate kwestie.

      Verwijderen
  2. Kom op ma Tok! Heeft Pa Tok u soms verleid met fraaie serenades? Of was het zijn scherpe humor, stralende lach, glinsteroogjes o.i.d.? Of was het meer iets op culinair gebied (lekkere pannenkoeken voor u gebakken)? Of kwam dat allemaal pas later tevoorschijn als verborgen talenten, zeg maar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ma Tok moet tot haar schande bekennen dat zij het eigenlijk niet meer precies weet. Het is ook al zo lang geleden. Ze werd gewoon verliefd op Pa Tok en dat is nooit meer over gegaan.

      Verwijderen