dinsdag 3 maart 2015

Streven naar perfectie


Nadine:
Ma Tok zei vandaag tegen mij dat het weer tijd wordt om Laza Rus 's nachts in zijn schuurtje op te sluiten, zodat wij 's morgens weer zo vroeg als wij willen naar buiten kunnen. Het nachthok gaat dan niet dicht, de schuifdeur blijft open. Ik vind dat jammer, want het is juist zo gezellig als Laza bij ons in het hok blijft. Ik heb nu tegen Ma Tok gezegd dat het nog te koud is om de deur 's nachts open te laten. En gelukkig was Ma Tok het met mij eens dat het in de nacht nog behoorlijk koud kan zijn, zodat zij heeft besloten om de deur nog een poosje dicht te doen in de avond. Dus nu kunnen wij nog een tijdje gezellig met ons allen op de stok zitten, lekker warm en knus.


Op de foto ziet u nog net een klein stukje van mijn linker zijkant, ik zit naast Maria, die naast Vera zit, daarnaast ziet u Geertrui, dan Laza, Vita, Odette en de andere Geertrui. Aan mijn andere kant zit Desiree, die kunt u niet zien, en naast haar zit Keetje. Pippa zit naast de voorste Geertrui, die staat dus ook niet op deze foto.
De Geertruien mogen niet meer naast elkaar zitten van Laza, omdat ze dan de hele tijd zitten te smoezen en te giechelen, ook als er geslapen moet worden. U kunt zien dat ze het toch nog proberen, over Laza's kop heen, maar vlak na het maken van deze foto maakte Laza hier een eind aan. Vita kijkt ook al streng naar de voorste Geertrui, zij was moe en wilde slapen.
Als de tweelingzussen toch naast elkaar gaan zitten dringt Laza zich tussen hen in, zodat ze wel uit elkaar moeten gaan. Dat geeft soms een heel gedoe, omdat de stok waarop de Geertruitjes naast elkaar zaten eigenlijk al vol was en als Laza zich er dan nog tussen perst moet er iemand anders van de stok af. Die moet dan een plekje op de andere stok, om de hoek, zoeken.
Vera vroeg hier net aan Maria of die geen last had van haar, omdat ze zo dicht tegen haar aan zat. Maria antwoordde dat zij dat juist heerlijk warm vond. En ik spreek uit ondervinding dat het erg lekker is om naast Vera of Vita te zitten, niet alleen je zijkant blijft dan warm, maar ook een stukje van je rug. Heerlijk! En zo blijft het nog een hele poos, als het aan mij ligt.

Laza's stok in het schuurtje
Natuurlijk is het fijn om 's morgens heel vroeg, als de zon net op is, naar buiten te kunnen gaan om in de tuin te scharrelen, maar ik vind het toch wel erg zielig voor Laza dat hij dan weer helemaal alleen in zijn schuurtje moet zitten wachten tot hij er ook uit mag. Hij kan ons al horen tokkelen buiten en zelf mag hij dan nog niet. Ma Tok is nog aan het nadenken over een betere oplossing hiervoor, maar dat is niet gemakkelijk.
Heeft één van u, lezers, misschien een idee hierover? Laat het dan alstublieft horen, misschien komen we er met ons allen wel uit.
En dan zou alles echt perfect zijn hier in de tuin van de familie Tok!

1 opmerking: