zondag 29 maart 2015

Jeugdzonden?


Geertrui en Geertrui:
Er is iets wat wij moeten opbiechten.
Wij hadden gedacht dat het nooit zou uitkomen, maar nu is dat toch gebeurd.

En dat is de schuld van Laza Rus.
Zowel het uitkomen als dat wat er gebeurd is en wat wij stil wilden houden.
Kijk hem eens onschuldig staan kijken op de foto hiernaast!
Alsof hij van de prins geen kwaad weet.

En nu bent u natuurlijk nieuwsgierig geworden.
Wel, wij zullen bij het begin beginnen.
Toen Laza hier kwam wonen waren wij, de tweelingzussen, al lang bewoners van de tuin. Wij hadden Julius nog meegemaakt, in onze heel jonge tijd, onze vroege jeugd, zou je kunnen zeggen.
Toen waren wij nog niet zo wijs als wij nu zijn.
Kent u dat? Weet u ook al dat wijsheid met de jaren komt?
Wel, toen Julius hier nog de baas was en wij nog niet zo wijs dus, hebben wij het goed gevonden dat hij ons ging treden. En dus legden wij bevruchte eieren.
Wij gingen die eieren niet zelf uitbroeden, zo gek waren wij nu ook weer niet. Ma Tok gaf ze aan de mensen, die verderop in onze straat wonen. Die hadden toen namelijk een broedse kip en geen haan.
Zo komt het dat er daar nu dochters van ons en Julius rondlopen.

Laza's zoon en dochter
En het wordt nog erger: Toen Julius ergens anders was geen wonen en Laza Rus zijn plaats had ingenomen zijn wij allebei nog een keer zo dom geweest om ons te laten bevruchten. Wij vonden Laza wel een grappig haantje en het leek ons toen wel lollig om hem een keer zijn gang te laten gaan.
Tja, ook die bevruchte eitjes gingen naar de mensen verderop in de straat, samen met de eitjes, die door Pippa, Odette en Maria gelegd waren.
Dat is de reden dat daar nu een dochter van één van ons en Laza, een dochter van Pippa en Laza en een zoon van Odette of Maria en Laza rondlopen.
Onze dochter is niet echt mooi, met haar rare halve kuifje en daarvóór ook nog een half kammetje, maar daar kan zij ook niks aan doen.
Ziet u dat zij ook zwarte vlekjes heeft tussen haar krullen? Die zijn natuurlijk van Laza, die ook in haar kleur zo nodig zijn stempel moest drukken.

Wij hadden dit alles eigenlijk voor altijd willen verzwijgen, maar omdat Laza persé zijn zoon wilde laten fotograferen is alles uitgekomen.
Dat wij vroeger wel met een haan, ja zelfs met meerdere hanen omgang hebben gehad.
Wij hopen dat het kuifhoen-eitje, waar Maria nu op zit te broeden, niet van één van ons is. Als dat wel zo is weten wij niet wat daar weer voor conclusies uit getrokken gaan worden door de mensen.


4 opmerkingen:

  1. Wij dringen er nu helemaal op aan: er moet echt een genealogisch overzicht komen waarop wij kunnen zien hoe het allemaal werkelijk zit, Ma Tok!
    En beide Truitjes zijn dus niet helemaal te vertrouwen, dat blijkt wel weer! Wij wachten met spanning op de uitkomst van het volgende broedsel!
    Eveneens dringen wij aan op een bewakingscamera in de tuin om eventuele misstapjes van Geer en Trui mee vast te leggen. En dat Pa Tok dan één en ander optekent in een Logboek, al betekent dat dat hij extra vroeg moet opstaan en met de kippen op stok zal moeten gaan. Doch dit alles in het belang van de kipwetenschap, zeg maar! En ter bevrediging van de nieuwsgierigheid van uw lezers, niet te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had gedacht dat u allang door zou hebben dat de Geertruien niet te vertrouwen waren, mevrouw K.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen