zondag 8 maart 2015

Zoek de gelijkenis?

Vita
Vera




















Vera en Vita:
Wij hebben toch iets meegemaakt in de tuin! Het was best spannend, al waren wij niet echt bang.


Weet u wat er gebeurde?
Er was een vreemde poes ons terrein op komen lopen, een heel ondeugend poezenmeisje.
Ik hoorde later dat zij Mickie heet. Ze bleef eerst heel voorzichtig onder de struik staan, maar na een tijdje werd ze wat vrijer en ging ze naar de voorraadtonnen.
Zou zij gedacht hebben dat daar ook voor haar eten in zit?
Dat zou ze dan goed mis hebben, want ik heb nog nooit gehoord dat een kat kippenvoer lust.


Wij hebben Laza gevraagd of wij haar konden laten zitten.
Hij zei dat dit poesje erg stout is, maar dat ze ons niets zou doen. Misschien zou ze wel proberen ons op stang te jagen, maar daar moesten wij dan vooral niet in trappen. Als wij ons zouden laten opjagen zou zij alleen maar meer achter ons aan gaan rennen, want zij vindt rennende kippen het lolligste wat er is.
Wat zijn poezen toch een rare beesten.


Hoewel, dat geldt niet voor alle katten. De katten, die hier in het huis wonen, rennen nooit achter
ons aan.
En Iwan, die de laatste tijd weer wat vaker in de tuin te vinden is, lag net lekker op de tegels een beetje rond te kijken. Hij zag Mickie wel, maar hij liet haar voorlopig nog even haar gang gaan. Hij kent haar best goed, en haar mens kent hij heel goed, Iwan krijgt altijd snoepjes van Mickies mens. Dus houdt hij Mickie ook een beetje te vriend, anders is er altijd een kans dat Mickie tegen haar mens vertelt dat Iwan niet aardig tegen haar is geweest. En wie weet, geeft haar
mens dan geen snoepjes meer aan onze grote rooie vriend.
En wie er ook nog bij kwam in de tuin? Dat was Igor.
Maar u moet niet denken dat hij dat stoute meisje Mickie weg ging jagen, hoor. Igor wilde met haar spelen. Maar daar had zij nu juist weer geen zin in. Igor liet haar toen maar met rust, want ook hij krijgt regelmatig snoepjes van het mens van Mickie.
Wat kunnen katten toch ingewikkeld redeneren, vindt u ook niet?
Zou dat komen omdat zij helemaal geen moeite doen voor hun eten? Wij hennen scharrelen de hele dag door de tuin om zaadjes en kleine torretjes te vinden om die op te eten. Wij zijn dus eigenlijk de hele dag druk bezig, terwijl katten niets anders doen dan slapen, zonnen en nu en dan een beetje spelen.
En zorgen dat zij snoepjes krijgen, dat schijnt belangrijk te zijn. Wij vinden dat wij genoeg snoep krijgen hier, dus daar maken wij ons nu juist weer niet druk over.
Al moeten wij toegeven dat wij altijd heel hard gaan rennen als Ma Tok de tuin in komt, omdat zij dan vaak iets lekkers voor ons heeft.
Dus misschien lijken wij toch wel een beetje op katten.
Een héél klein beetje.

3 opmerkingen:

  1. Wat een brutale meid, die Mickie!
    Gelukkig maar dat Iwan en Igor een opleiding Kipbewaking hebben gevolgd. Dat moet een rustgevend idee zijn voor de familie Tok!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om de katers Tok weer eens te zien! En meisje Mickie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Iwan en Igor wensen niet aangesproken te worden met "Tok", mevrouw Inge, zij vinden dat zij daarvoor toch teveel verschillen van de kippenfamilie. "Rus" mag wel. 't Is maar dat u het weet.

      Verwijderen