donderdag 12 maart 2015

Broedse tweeling?



Geertrui en Geertrui:
U ziet ons hier staan in de tuin voor de ren van het grote hok. Dat is alleen maar voor de foto, zodat u kunt zien wie dit verhaal vertellen. Dat zijn wij dus deze keer.
Maar verder zitten wij nu samen in het legnest, op eieren van Vera en Vita.
Wij zijn namelijk allebei tegelijk broeds geworden, hihihi.
Wat zal Ma Tok opkijken als zij straks het legnest open doet om te kijken of er eieren liggen. Wij lachen ons nu al slap om haar gezicht. En we zijn benieuwd of ze ons dan ook, net als Pippa, met lieve woordjes van het nest af zal tillen. En of we dan ook extra lekkers zullen krijgen.
Want u hebt het natuurlijk allang begrepen: Wij zijn helemaal niet broeds!
Nog nooit geweest en niet van plan het ooit te worden ook!

Vera en Vita
Vera en Vita keken al heel raar toen ze hun ei kwamen deponeren. Ze moesten zich één voor één tussen ons in wringen om er bij te kunnen. Wij bleven stug zitten, met onze blik op oneindig. Nadat ze om de beurt hun ei hadden gelegd en nog even waren blijven staan, om te zien hoe wij allebei één ei onder onze buik duwden met onze snavel, gingen ze naar buiten. Wij hoorden ze tegen elkaar praten vlakbij het legnest.
Vera zei tegen Vita: "Ik dacht dat ik had gehoord dat de Geertruitjes niet broeden wilden." En Vita: "Dat heb ik ook gehoord. Wie zou dat nou van die twee ondeugden gedacht hebben, dat zij broeds zouden worden."
Wij konden ons lachen bijna niet inhouden, maar dat moest wel, want ze stonden nog zo dichtbij dat ze het anders gehoord zouden hebben.

overleg over de broedse tweeling

En het werd nog veel erger.
We hoorden eerst Vera en Vita het nieuws aan Desiree vertellen. Die geloofde er niets van en zij kwam ook bij ons kijken. Wij deden net of we in trance waren, we staarden naar één punt en we maakten broedse geluiden. Desiree vroeg aan ons of we echt broeds waren, maar wij deden net alsof wij haar niet hoorden en we bleven suf voor ons uitkijken. Toen ging Desiree weer naar buiten en even later hoorden wij alle kippen over ons praten. Wij moesten onze snavels stijf op elkaar houden om niet keihard te gaan lachen. Ze trapten er allemaal in, zelfs Laza werd ingelicht. We hoorden ze met elkaar besluiten om ons met rust te laten. En dat deden ze ook, allemaal.

broeden is saai
Ja, en toen werd het best wel saai om daar zo stil te blijven zitten. Er is gewoon niets aan om te broeden, dat wisten wij natuurlijk allang, daarom zijn wij nooit broeds geworden. En we kregen ook honger.
Dus vonden we het eigenlijk wel mooi geweest. De grap was goed geslaagd, wij hadden onze lol gehad, helaas was Ma Tok al geweest voordat wij in het nest gingen zitten, dus het extra lekkers liepen wij mis,
maar we waren toch niet van plan om daarvoor de hele verdere dag en ook de nacht nog hier te blijven zitten.
En toen hebben wij maar besloten dat het genoeg was geweest.
We gingen naar buiten en we mengden ons weer lekker tussen de anderen, die pas na een tijdje door hadden dat wij er weer waren. We hebben hard gelachen om al die verbaasde gezichten. En toen we vroegen wie er allemaal hadden geloofd dat wij echt broeds waren, zeiden ze allemaal dat zij er in getrapt waren. Desiree zei dat wij uitstekende toneelspeelsters waren, zelfs zij, met al haar ervaring, had niet gemerkt dat ze voor de gek gehouden werd.

heerlijk weer scharrelen met z'n allen

En zo lopen wij nu weer heerlijk te scharrelen tussen de anderen. En broeds worden?
We weten nu helemaal zeker dat dat nooit gaat gebeuren.

2 opmerkingen: