zondag 15 maart 2015

Het gevaarlijke oosten

Nadine:
Hebt u het ook gehoord?
Er is weer vogelgriep in het oosten van het land, juist in het gebied waar heel veel kippen wonen. En nu zijn er al een heleboel kippen dood gemaakt, omdat de mensen niet willen dat er nog meer hennen ziek worden. Dat is natuurlijk heel goed bedoeld van die mensen, maar voor die kippen is het vreselijk. Ook de niet zieke kippen zijn gedood, omdat het niet duidelijk is of zij ook besmet zijn.
Ik ben heel blij dat wij niet in dat oosten wonen. Het is daar maar gevaarlijk, eerst gingen er bij zus Ali drie hennen dood aan een besmettelijke ziekte en nu is er daar weer vogelgriep.

Wyanda en Dotta
Kuifje
                   




















Ik ben benieuwd hoe het gaat met de nieuwe kippen van zus Ali, of ze al helemaal gewend zijn aan hun nieuwe omgeving en hun hokgenoot. Ik heb aan Ma Tok gevraagd of zij nog iets gehoord heeft over Wyanda en Dotta, maar dat had ze niet.
Ze zal binnenkort weer eens opbellen om te informeren. Weet u nog hoe ze eruit zagen? Kijkt u maar op de foto links hierboven, daar zitten ze naast elkaar op de stok.
En rechts ziet u Kuifje, de enige nog overgeblevene van de oorspronkelijke hennen.
Als zij nu maar niet besmet worden met die vogelgriep. Dat zou dubbel triest zijn, vooral voor Kuifje. Dan zou zij eerst de ene besmettelijke kippenziekte overleven en dan doodgaan aan de volgende. Maar laten we daar maar niet van uitgaan.
Ik denk dat Kuifje gewoon een heel sterke hen is, die alle ziekten aankan.
En Wyanda en Dotta zien er ook heel gezond uit, dus ik neem maar aan dat het allemaal wel zal loslopen daar in het gevaarlijke oosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten