maandag 20 april 2015

Bruin

Nadine:
Ik kan het me nog niet goed voorstellen hoe het zal zijn als het schuurtje voor ons zal zijn geworden. Dat wij daar gaan schuilen en ook met ons allen gaan slapen.
Het zal vast erg wennen zijn, het schuurtje staan helemaal achterin de tuin, terwijl het hok juist voorin staat. We gaan ons waarschijnlijk in het begin vaak vergissen als we ergens van schrikken en we snel het hok in willen voor de veiligheid. Dan rennen we vast de verkeerde kant op.
Ma Tok zegt dat dat wennen snel genoeg zal gaan. Ze heeft ons hok al een keer eerder verplaatst, omdat het op een te lage plek in de tuin stond. Toen stond de ren telkens onder water als het flink geregend had. Nu staat het op een extra laag tegels en op een drogere plek van de tuin, zodat onze voeten droog blijven.
Dat is belangrijk, want natte voeten zijn koude voeten en met koude voeten krijg je het ook helemaal koud.

Ik heb nog een klein puntje als we het hebben over de kuikens.

Wendelmoed
Winnifred




Wiske
Wilhelmina


Nadine als kuiken
U ziet hierboven een foto van elk van de vier kuikens van Maria. Daarop kunt u al iets van de kleuren zien. En nu is het mij opgevallen dat mijn bruine kleur er weer niet bij is. Zwart en wit is in alle schakeringen aanwezig, maar er is weer geen kuiken, die de wildkleur heeft, zoals te zien is op de foto hiernaast. Hoe zou dat toch komen?
Zouden er nooit eitjes van mij worden gepakt om uitgebroed te worden? En als dat zo is, waarom dan niet? Zijn ze niet mooi genoeg?
Ma Tok heeft bij het uitzoeken van eitjes voor Maria en voor Pippa gewoon de beschikbare eitjes genomen, er viel niets te kiezen, omdat er de eerste keer maar vier eitjes waren en de tweede keer maar twee. Dus daar kan het nu niet aan liggen.
We weten nog niet hoe de kleintjes van Pippa worden, maar ik durf er niet op te rekenen dat er een bruin kuikentje uit één van de beide eieren zal kruipen. Misschien is de zwarte kleur van Laza zo overheersend dat mijn bruine kleur erin ondersneeuwt. Zelf ben ik geen dochter van Laza, ik kom uit een bevrucht ei dat Ma Tok bij een fokker heeft gehaald, omdat Laza toen nog te jong was om een hen te kunnen bevruchten.

Als Pippa ook geen bruin kuikentje krijgt zal het waarschijnlijk nooit gaan gebeuren dat er een kleintje met mijn kleur bijkomt.
Dan moet Ma Tok maar een extra legkip gaan redden, die zijn ook bruin.
Dan hebben wij weer wat versterking qua kleur hier in de Tok-tuin.


2 opmerkingen: