maandag 13 april 2015

Weer een ervaring rijker


Vera en Vita:
De kuikentjes zijn er en wat zijn ze leuk!

Maria met twee van haar kuikens
Wij hebben eigenlijk nog nooit meegemaakt dat er kuikens uit hun ei kwamen. Ja, natuurlijk wel toen wij dat zelf deden, maar dat weten wij niet meer zo goed. En wij zaten onder een warmtelamp, niet onder een gezellige kloek.
Maria is terecht heel trots op haar kleintjes en ze beschermt ze ook goed. Er komen telkens mensen kijken en dan wordt zij van haar kinderen af getild door Ma Tok.
Zij doet dat wel heel voorzichtig, maar Maria vindt het niet fijn.
Zij begrijpt natuurlijk wel dat iedereen haar schatjes wil bewonderen, en ze is ook trots op haar mooie kinderen, maar ze wil ze het liefst lekker onder zich houden. Er kwamen mensen met twee kleine meisjes kijken in de tuin vandaag.
Zij vonden de kuikentjes heel schattig, maar ze vonden ons, kippen, ook leuk.                                                                                                                         Ze wilden zelfs bij ons in de
gezellig bij de familie Tok op visite
tuin blijven, maar dat kon niet, want ze moesten weer naar hun eigen huis toe. Jammer hoor, wij vonden het wel leuke meisjes.
Vanmiddag kwam mevrouw Wies kijken, de mevrouw waar de kleintjes naartoe gaan als ze groot genoeg zijn geworden om zonder hun moeder verder te kunnen leven. Zij vond de kuikens ook erg mooi en lief.
Wij denken dat zij ze graag meteen had willen meenemen, maar dat kan nog niet, ze moeten eerst nog een heel stuk groeien en een mooi verenpakje krijgen. Omdat ze nu alleen nog maar dons hebben kunnen we ook nog niet zien wie de moeder van
twee van de kuikens, links Wiske
Wiske is.
Dat vinden de Geertruien niet erg, nu kunnen ze nog een poosje doen alsof zij er niets mee te maken hebben gehad.
Wij hopen in elk geval dat Wiske een hennetje is, dan mag zij hier in de tuin blijven wonen bij ons.
Ma Tok heeft ook weer foto's gemaakt van de vier W's.
Ze zijn nog net zo klein als gisteren, maar ze lopen al goed heen en weer. Ze kunnen ook al met mama Maria mee naar beneden en naar boven in het hokje, dat hebben ze snel geleerd.

drukke kindertjes
Het is nu wel veel moeilijker om foto's te maken, de kuikens zitten
geen seconde stil.
Dat is te zien aan de onscherpe beelden. Dat de foto's er zo raar uitzien komt dus niet omdat Ma Tok zo beeft, maar omdat de kuikens zoveel bewegen.
Op de onderste foto ziet u één van de kleinen op de zitstok klimmen. Het lukte haar nog ook!
En ze zijn nog maar drie dagen oud. Dat belooft wat voor de komende tijd.
Wat zal Maria het druk krijgen.
Maar volgens ons geniet zij van elke minuut met haar mooie kleintjes.
En wij ook.
Het klinkt zo gezellig, dat zachte gepiep uit het hokje.

Wij blijven ons verbazen over de fijne dingen, die er bestaan in de wereld buiten de legschuur. En dan te bedenken dat we dat bijna waren misgelopen.
Wij blijven het roepen: "Hiep hiep hoera voor Red een legkip."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten