dinsdag 7 april 2015

De boezemvriendinnen


Vita:
Ik moet u iets heel ergs vertellen.
Mijn beste vriendin Vera is ziek, zij heeft waarschijnlijk longontsteking.
Ma Tok maakte zich al van het begin af aan zorgen over Vera's ademhaling, die was nogal hoorbaar. Zij heeft zelfs een keer "Red een legkip" opgebeld om te vragen of zij met Vera naar de dierenarts moest gaan, of dat zij haar antibiotica mocht geven, dat had zij nog in een dichte verpakking in huis.

zieke Vera
De mensen van "Red een legkip" zeiden dat die hoorbare ademhaling geen kwaad kon, maar als Vera ging hoesten of naar adem happen moest er wel wat gebeuren.
En gisteren begon Vera ineens te hoesten. En nu en dan had zij het ook een beetje benauwd.
Ma Tok heeft toen meteen de dierenarts opgebeld en gevraagd of zij de antibiotica, die zij nog steeds had, mocht gaan geven. De dierenarts vond dat een goed idee. Er werd afgesproken dat Ma Tok, als Vera niet snel beter zou worden, terug zou bellen naar de dokter en dan zou zij met Vera naar hem toe gaan.
Ma Tok heeft ook nog gevraagd of het goed zou zijn om Vera een poosje binnen te houden, zodat
Vera in haar privé verblijf
zij niet in de koude wind zou zitten. Ook dat vond de dierenarts het proberen waard, maar dan moest Vera wel in een onverwarmde kamer zitten, anders zou de overgang te groot zijn van buiten naar binnen en straks ook weer van binnen naar buiten, als Vera weer beter zou zijn.
Gelukkig had Ma Tok nog een konijnenbench in de schuur staan. Die sleepte zij naar de logeerkamer, waar bij gebrek aan een logé de kachel niet brandde, en daar werd een hok voor Vera gemaakt, compleet met zitstok, eet- en drinkbak.

Vera kreeg gelijk haar eerste dosis antibiotica toegediend en daarna werd zij in haar privéhok gezet. En daar zit zij nu totdat het beter met haar gaat.
Ma Tok houdt haar goed in de gaten en ze verwent haar met lekkere hapjes.
Dat is fijn voor Vera. Ik hoop dat zij zich snel beter gaat voelen.
En tot die tijd moet ik haar hier in de tuin missen, mijn beste vriendin.

4 opmerkingen:

  1. Wat een tegenslag nu! Arme Vera! Wij wensen haar een snel herstel toe en dat ze zich maar niet gaat vervelen, zo in haar eentje...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat Vera zich duidelijk beter voelde en het vandaag niet zo koud was heb ik haar weer bij de anderen in de tuin gezet. Ze krijgt nog wel haar antibiotica, die kuur moet ze netjes afmaken. Nu ze weer levendiger is valt het niet mee om haar dat te geven, maar we houden vol.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  2. Fijn om te lezen dat ze weer bij de anderen mag. En nu maar snel beter worden, Vera!

    BeantwoordenVerwijderen