woensdag 15 juli 2015

Eindelijk allemaal thuis


Maria:
Gisterenavond wilden Wiske en ik eigenlijk al op stok, maar ons hok was nog dicht.

Pippa als vraagbaak
Omdat Pippa de laatste twee nachten niet bij ons had geslapen heb ik aan haar gevraagd waar zij dan wel was in de nacht.
Pippa vertelde dat zij in het grote, nieuwe huis bij alle andere kippen had geslapen. Ik vroeg of dat niet eng was, bij al die grote hennen, er zijn er nu tenslotte vier, Vera en Vita en Yvonne en Yvette.
Ik moet natuurlijk ook aan mijn Wiske denken, daar heb ik ook nog de verantwoording voor. Zij wordt wel steeds eigenwijzer, maar als er iets onbekends is komt ze toch nog naar mij toe rennen om te vragen of het gevaarlijk is.
Pippa gaf mij een wijze raad.
Ze zei dat ik naar Laza moest gaan om hem te vragen waar ik het beste kon gaan zitten op de stok.
Zij was haar eerste nacht naast hem gaan zitten, dicht tegen hem aan.
Ik ben naar Laza toegestapt en ik
Laza geeft raad
heb hem mijn probleem voorgelegd.
Hij was gestreeld dat ik hem om hulp vroeg.
Hij zei dat Wiske en ik dan maar naast hem moesten komen zitten. Het zou het beste zijn als wij Wiske tussen ons in namen, dan zat zij op de veiligste plek.
Laza zou dan wel zorgen dat niemand haar bang zou maken en hij zou mij ook beschermen.
Ik heb natuurlijk al maanden niet meer bij de anderen geslapen, dus nu ben ik toch een beetje een indringer in het nieuwe huis, al loop ik de hele dag tussen de andere kippen in de tuin.
Laza vertrouwde mij ook nog toe
Maria en Wiske naast Laza op stok in het nieuwe huis
dat ik zijn oudste chabo hen ben en dat ik een speciaal plekje bij hem innam. Dat maakte mij helemaal warm van binnen, net alsof ik een ei moest leggen, maar toch anders.
's Avonds gingen wij tegelijk met Laza naar binnen in het grote nieuwe huis.
Laza koos een plekje midden op de voorste stok en hij wees ons de twee plaatsen aan zijn rechterkant toe. Wiske wilde eerst niet naast hem zitten, omdat zij een beetje bang was voor de haan, die zo hard kan kraaien en die de baas is over alle hennen in de Tok-tuin.
Maar toen Vera en Vita op
Wiske wil nog even met oma Desiree praten
dezelfde stok plaatsnamen vond zij het maar wat fijn om zo beschermd te zitten tussen haar pa en ma in.
Ze ging nog wel even over mijn rug heen met oma Desiree praten, maar Desiree vertelde haar dat ze moest gaan slapen, dat was goed voor de groei van kleine hennetjes. Toen Wiske zich lekker tussen Laza en mij in knuffelde sliep zij bijna meteen. Ma Tok zag helemaal niemand bij het oude hok staan toen zij de deur van het kippenhuis dicht kwam doen. Gelukkig had zij geleerd van haar eerdere fout en ging zij niet eerst in de tuin zoeken naar ons.
Nee, ze kwam meteen naar ons toe en toen ze ons had geteld zei ze dat wij nu eindelijk allemaal echt thuis waren gekomen.

4 opmerkingen: