vrijdag 17 juli 2015

Vrije meiden


Vera en Vita:
Ziet u ons weer lekker snoepen? Wat worden wij toch heerlijk verwend hier.
Yvonne (links) en Yvette
Van Keetje hoort u telkens verhalen, die zij van Ma Tok mag doorvertellen, over de kippen van mevrouw Ali.
Die hebben het ook best goed, vooral nu zij zo'n mooi nieuw hok hebben gekregen.
Maar wij lopen toch liever lekker los door de hele tuin. En we weten zeker dat alle hennen van de familie Tok en ook Laza dat met ons eens zijn.
Voor de zekerheid hebben wij dit nog even nagevraagd bij Yvonne en Yvette, die hier nog niet zo lang wonen, en die hiervoor binnen in een schuur waren opgesloten. Zij hebben ons verzekerd dat zij het hier in de
Wiske
Tok-tuin veel fijner vinden dan daar in die schuur.
En Wiske, die ook nog maar pas los in de tuin mag lopen, vertelde dat zij dat helemaal geweldig vindt. Het was even wennen, zij moet nu haar moeder roepen of zoeken als zij iets wil vragen, maar dat heeft zij er graag voor over. En het in het nieuwe huis slapen vindt zij nog een beetje spannend, maar toch ook wel erg cool.
De kippen van mevrouw Ali weten natuurlijk niet beter, die zitten in de zomer altijd in hun hok, dat is anders dan als je eerst gewend bent geweest om los te mogen lopen, zoals wij. En in de winter, als zij nu en dan even buiten mogen lopen, is er niet veel te beleven in die tuin.
Hun nieuwe hok wordt groter dan het oude en het krijgt een grote buitenren, zodat zij het ruimer krijgen dan zij het hadden in hun oude afgedankte hok.
Dat nieuwe hok is wel erg mooi, dat geven wij onmiddellijk toe.
Toch zijn wij blij dat wij hier wonen en dat wij horen bij de familie Tok.

3 opmerkingen:

  1. Jullie hebben werkelijk een zee van ruimte in de Tok tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hoort het toch eigenlijk voor kippen : lekker scharrelen in de tuin. Mijn kipjes zijn 's morgens heel ongeduldig. Ze kunnen niet wachten tot ik het hok open doe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is het toeval dat de dames V en Y zich steeds in koppels door de tuin begeven? Omdat ze samen in de tuin aankwamen en toen nog even apart zijn gehouden?

    BeantwoordenVerwijderen