woensdag 29 juli 2015

Schommelen

Yvonne
Yvette

Yvonne en Yvette:
Het gaat goed met ons, wij gaan er steeds beter uitzien.
Omdat we geen spiegel hebben hier in de tuin kijken we naar elkaar en dan zeggen we tegen elkaar hoe we vinden dat de ander eruit ziet. Slim hè?
Zo zien wij onze kammen elke dag roder worden en onze veren steeds witter.
En we worden ook allebei wat dikker.

Yvonne en Yvette bij aankomst in de Tok-tuin
Ma Tok zegt dat dat goed is, dat wij mager waren toen wij hier aankwamen. Op de foto hiernaast kunt u ons zien op de dag dat wij hier net in het hok waren gezet.
Dat wij mager waren kunnen wij niet zo goed zien, maar wat waren we vreselijk vies, zeg! We schamen ons er gewoon voor. En bleke gezichten hadden we ook.
Gelukkig zijn onze veren nu een stuk schoner. Er wordt niet meer op ons gepoept en we hebben ook een lekker schoon huis.
We voelen ons ook veel beter dan eerst. We kunnen lekker rennen, dat doen wij altijd als Ma Tok de tuin in komt. Dat hebben wij afgekeken van Vera en Vita, die
Vera of Vita rent naar Ma Tok, die de tuin in komt
doen dat ook. Zo zijn wij er snel bij als Ma Tok weer een lekker hapje voor ons heeft.
Soms scheuren we zo hard dat we uit de bocht vliegen. Vita, die het dikste is, schommelt altijd als ze erg hard gaat, het is eigenlijk geen gezicht, maar wij hollen nu ook en als wij doorgaan met zoveel eten als wij nu doen, gaan wij vast ook schommelen.
We denken dan maar dat we de andere hennen hier een plezier mee doen, dan kunnen zij eens lekker lachen.
Het is natuurlijk wachten tot er een keer echt iemand uit de bocht vliegt of omver schommelt. Dan kunnen we allemaal weer eens in een deuk liggen, terwijl de Geertruien er dan een keer niets mee te maken hebben.
Wie zal het slachtoffer worden? Wij gokken op Vita, die is het gulzigste.

4 opmerkingen:

  1. Jullie zien er goed uit. En schommelen is niet erg, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...in een deuk liggen, Ma Tok, weet je nog?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even voor de andere lezers: mijn zus Hannah woont in Nieuw Zeeland; ze was een paar jaar geleden bij ons op bezoek en toen zei ik dat wij in een deuk hadden gelegen. Die uitdrukking kende zij niet, daarvoor was zij al te lang uit Nederland weg. Zij vond dit zo'n leuk gezegde dat zij het telkens gebruikte als er weer iets grappigs gebeurde.

      Verwijderen
  3. Naast scharrelkippen ook schommelkippen dus?

    BeantwoordenVerwijderen