maandag 27 juli 2015

Spuitbus


Geertrui en Geertrui:
U ziet ons samen op de foto hierboven. Twee Geertruien.
Hoe bedoelt u, u ziet er maar één? Dan kijkt u niet goed, hoor.

Geertrui met een vieze kuif
Wij zien er duidelijk twee.
Het is wel zo dat de ene Geertrui wit is en de andere zwart. Maar dat kan verschillende redenen hebben. Ten eerste kan het betekenen dat één van ons weer eens vies is geworden. Op de foto hiernaast kunt u aan de kuif zien dat dat best wel eens voorkomt. Wij zijn namelijk niet zo netjes, het kan ons niet zoveel schelen hoe wij eruit zien.
In de tweede plaats kan het zo zijn dat één van ons in de zon staat en de ander in de schaduw.
Maar geen van deze beide opties is hier aan de orde.
Wij gaan het niet uitleggen, want u hebt het natuurlijk allang begrepen.
Dat één van ons hier op de foto staat met een vieze kuif komt door Ma Tok. Zij heeft die kuif namelijk volgespoten met een anti-luis middel, omdat er veerluis in die
nieuw staartje bij Desiree
kuif zat. En die wil maar niet verdwijnen. Eerst dacht Ma Tok dat wij kaal werden door de rui. En dat was ook wel zo, maar dat zou weer overgaan, en deze kaalheid duurde veel te lang. Bovendien had Desiree ook weer een heel duidelijk tonsuurtje op haar kop. Ma Tok had haar al heel vaak bespoten en ook druppels op de kale plek gedaan, maar niets hielp. Toen is zij naar de dierenwinkel gegaan om een ander soort spuitbus te kopen en daarmee heeft zij nu op ons gespoten.
Yvette met haar bespoten kale achterkant
Het nadeel van dit spul is dat de veren er heel smerig van gaan uitzien.
En dat komt weer omdat het goedje een beetje kleverig is, zodat alles eraan blijft plakken. Ook als wij een zandbad nemen.
Of een beetje door het eten gaan met onze kuif. Maar ach, als het helpt is dat geen probleem, dat hebben wij er graag voor over. Desiree loopt weer met een staartje op haar kop. Met het blauwe elastiekje erom, dat weet u vast nog wel. De laatste keer zat dat staartje een beetje aan één kant, maar nu zit het weer in het midden, omdat de kale plek nu ook weer meer in het midden zit.
En Yvette haar kont is ook bespoten, die wilde maar niet begroeien, terwijl die van Yvonne al mooi vol dons zit.
Wij zijn erg benieuwd of dit nieuwe spul gaat werken.
Kaal zijn vinden wij niet erg, maar dat gekriebel van die ...beesten is erg vervelend. Dus wij hopen er het beste van.
Ma Tok heeft gezegd dat wij nog wel een paar keer bespoten moeten worden.
Wij zijn geen fan van die spuitbus en al helemaal niet van het vastgepakt en op schoot gezet worden bij een mens, maar we weten wel dat Ma Tok het beste met ons voorheeft, dus we laten het maar toe.
We moeten er wel bij zeggen dat wij het alleen toelaten omdat Ma Tok ons in de houdgreep neemt, zodat wij geen keus hebben, maar dat is bijzaak.

3 opmerkingen:

  1. Arme kipjes. Hopelijk helpt het nieuwe spul snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ma Tok, heeft het nog zin wanneer wij, als lezers, behalve eierdozen ook fleurige elastiekjes gaan sparen? Dan kunnen we daar rekening mee houden bij het boodschappen doen: alleen verpakkingen kopen met stevige elastiekjes er omheen. Jammer alleen dat de aspergetijd al voorbij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto, met die schaduw.

    BeantwoordenVerwijderen