woensdag 8 juli 2015

Trotse vader over zijn zoons


Laza Rus:
Gelukkig is alles weer helemaal oké in de Tok-tuin. En nu maar hopen dat de Geertruitjes iets hebben geleerd van hun laatste grap. Ik zal mijn adem maar niet inhouden...

Winnifred en Xander bij de hennetjes

Mijn zoons zijn nu ook alle drie vertrokken, dat geeft wel rust.
Ik hoef Winnifred niet meer iedere keer te verbeteren als hij weer eens een kraai met dialect laat horen.
Hij en Xander leren ongetwijfeld bij Hoogendoorn heel fraai kraaien, daar zijn genoeg volwassen hanen om het hen voor te doen.
Zij zitten daar in een lekker ruim hok met wat mooie jonge hennetjes.
Ik zou het wel weten, hoor.



Laza Rus met zijn hennetjes Maria en Martha
Ik heb daar trouwens ook gezeten, met Maria en Martha. Wij waren toen nog erg jong, maar kraaien had ik al geleerd, dat kon ik als de beste.
Net als Winnifred en Xander zaten wij bij Hoogendoorn in een hok met hennetjes, om zo kopers te trekken voor ons als stelletje. Zo zagen Pa en Ma Tok ons bij elkaar zitten en zij waren meteen verkocht, of eigenlijk waren WIJ verkocht. Zij namen ons drieën mee naar de Tok-tuin, waar tot dan toe alleen nog maar kuifhoenders woonden, allemaal hennen.
Ma Tok vond dat er toch ook echt een haan bij hoorde.
Xander en Winnifred met "hun" hennetjes
En omdat zij had gelezen dat chabo haantjes niet erg veel en niet erg luid kraaien was zij naar ons komen kijken. Vooral naar mij, natuurlijk, maar zij wilde toch ook graag een paar hennetjes van mijn eigen ras erbij hebben, dus gingen Maria en Martha ook mee. En zo begon ik hier mijn eigen harem, die eigenlijk was samengesteld door Ma Tok, maar daar had ik absoluut geen problemen mee.
Om diezelfde reden zitten Winnifred en Xander nu ook in een hok bij Hoogendoorn, samen met wat dametjes, om zo een grote kans te hebben om gezien en dan ook gekocht te worden.
chabo's: een haantje en 3 hennetjes
Daarmee heb ik hopelijk ook uw vraag beantwoord, mevrouw Jacq, of de jongetjes ook buiten mogen lopen.
Dat is voorlopig dus niet het geval, maar als zij zijn meegenomen door een koper gaat dat vast wel gebeuren.
Het in een hok zitten is voor hun eigen bestwil, zo worden zij eerder opgemerkt en als zij bij een fokker of een liefhebber terechtkomen kunnen zij daar gaan genieten van het leven als haan in een harem, zoals te zien is op de foto hiernaast (van internet).
De hokken van de kippen zijn bij Hoogendoorn allemaal open aan de voorkant, dus frisse lucht krijgen zij genoeg. Ik maak mij dan ook absoluut geen zorgen over mijn zoons, die gaan het wel redden in de wereld.

4 opmerkingen:

  1. Ik hoop voor Xander en Winnifred op een mooi leven met lieve kipjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank u wel, mevrouw Tok voor deze belangrijke informatie. Ze hebben het gelukkig goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn die Chabots toch mooi! Ik ben blij met die van mij!

    BeantwoordenVerwijderen