zaterdag 14 februari 2015

Eigenwijs

Nadine
Nadine:
Ik geloof dat Ma Tok weer aan het beter worden is. Ze kwam tenminste gisterenavond, toen ze het nachthok afsloot, met een flesje aanzetten.
Dat flesje kennen wij inmiddels, daarin zitten de druppels tegen die vervelende luizen. Ze haalde ons één voor één van de stok af en we kregen elk twee druppeltjes in onze nek.
Daarmee moeten de luizen wegblijven. Desiree kreeg een druppel extra op haar kop, op het plekje waar zij een tijdje geleden bloed had, weet u dat nog? Toen heeft ze nog een poosje met een staartje op haar kop gelopen.
Ma Tok zei dat ze het niet helemaal vertrouwde, er was een kaal plekje te zien bij Desiree en
Desiree met staartje
ze wilde ons gepik liever vóór zijn. Dat begrijp ik wel, maar ik vond het toch wel erg grappig staan, dat staartje. Maar het gaat Ma Tok natuurlijk om ons bloed pikken en dat is niet fijn voor Desiree.
We zullen er nu maar van uit gaan dat er geen luizen komen bij ons. Als het hok de volgende keer wordt schoongemaakt gaat Ma Tok dat ook weer helemaal spuiten met anti-luis spul. Dat is een heel werk, dan kunnen wij een hele dag het nachthok niet in, dus dat moet op een droge
het ingespoten schone nachthok
dag gebeuren.
Voor Ma Tok ook wel zo fijn, anders moet zij de hele tijd in de regen lopen en dan wordt zij nat. En voor je het weet is ze dan wéér ziek, dat moeten we niet hebben.
Ze loopt toch altijd al zonder jas in de tuin, ook als het heel koud is, en zij heeft geen dikke donslaag, zoals wij. Ik dacht altijd dat zij heel wijs was, maar op dit gebied valt dat nogal tegen. En als wij er iets van zeggen zegt zij dat ze nooit ziek is.
Nou, dat hebben we gemerkt.
Wijs? Eigenwijs!

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben via via vernomen dat Pa Tok altijd het eerste ziek wordt. Daarna pas Ma Tok. Wij stellen voor dat Pa T. daarom voortaan gewoon in Laza's oude nachtverblijf trekt als hij een koude rilling voel opkomen, of gewoon gaat bivakkeren in de schuur naast de koelkast met maden. Dan is mevrouw Ma Tok tenminste van al dat gedonder af, en de hennenmeisjes daarmee eveneens. Wij hebben nog wel een klein noodkacheltje voor in de schuur, zo nodig, en wij stellen ook graag een paar wc-rollen ter beschikking.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig is ma Tok weer beter en pa Tok ook! Als jullie nou maar niet gaan snotteren, dat zou niet best zijn. Zet maar goed je veren op, dat houd je lekker warm!

    BeantwoordenVerwijderen