dinsdag 17 februari 2015

Evolutie?

Keetje:
Het blijft maar lekker weer, mensen, wij hier in de tuin worden daar helemaal blij van.
Laza kukelt dat het een lieve lust is en wij kakelen er ook lekker op los.
Het is dus een gezellige boel hier.
Het leggen van eieren is nog niet erg op gang, al is er een enkele keer een klein Chabo eitje en ook nu en dan een kuifhoen ei. Wij verklappen niet wie de legsters zijn, dat houden wij geheim. Vera en Vita leggen wel bijna elke dag allebei een ei, die zijn zó ijverig, daar kunnen wij niet tegenop.

Eieren van Vera en Vita en van een kuifkip
Dus Ma Tok kan zeker één keer per week drie eieren rapen uit het hok. Het is dit jaar nog niet voorgekomen dat er vier eieren tegelijk waren, maar dat gaat vast nog wel een keer gebeuren.
En dan gaat Ma Tok weer uitdelen.
Ik heb gehoord dat de mevrouw van het Katblad een nieuwe knie heeft gekregen gisteren. Ik kan me niet voorstellen hoe dat eruit ziet, een nieuwe knie van ijzer.
Ze moet hem maar eens komen laten zien als ze weer goed kan lopen, ik wil wel eens zien hoe dat werkt.
En dan was er ook nog een feestje bij Pa en Ma Tok een paar dagen geleden.
de tuin waar het bed doorheen moest
Er kwamen allemaal mensen bij hen op bezoek. Zus Ali was er ook, zij vertelde dat het ene kuifkipje nog steeds gezond is. Op een gegeven moment kwamen er ook nog wat van die mensen door onze tuin heen naar de schuur. Ja, die schuur waar de wormen wonen. Wij dachten al dat we iets lekkers kregen, en Vera en Vita gingen alweer mee de schuur in, maar ze werden door Ma Tok naar buiten gestuurd. De mensen haalden allemaal grote dingen uit de schuur, helemaal niets om lekker op te eten. Ze droegen alles door de tuin en door het huis heen naar buiten en toen gingen
Laza's zomerbed
ze ermee weg. We hoorden ze lopen op de straat, ze liepen langs de poort en later kwamen
ze weer terug.
Ma Tok vertelde de volgende dag dat er een bed verhuisd moest worden. Wat zijn mensen toch onhandig, waarom slapen ze niet gewoon op een stok, net zoals wij. Dan hoefden ze ook niet zoveel te verhuizen als ze eens ergens anders wilden gaan slapen. Ma Tok zei dat mensen dat niet kunnen, op een stok zittend slapen.
Ze kunnen zelfs niet eens op een stok zitten als ze wakker zijn.

Daaruit blijkt maar weer eens dat wij, kippen, toch ver boven de mensen staan qua ontwikkeling. Mensen moet nog erg veel leren voordat ze net zo ver zijn als wij.

2 opmerkingen:

  1. Keetje, het is goed met je, ik slaap liever in een warm bed dan op een stok en dat hou ik ook liever zo! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal met Inge eens: moet er ook niet aan denken om hele nachten op een stok te slapen, dat zou hanenwaken worden. Pfff, erg vermoeiend.
    En nog gefeliciteerd met pa Tok. Doe hem de hartelijke groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen