donderdag 19 februari 2015

Lente (Geertr)uitjes

Geertrui:
Vandaag een foto van één van ons, maar dat betekent niet dat er ook maar één Geertrui tegen u gaat praten. Ma Tok zegt dat we zo op elkaar lijken dat het eigenlijk wel met deze foto aan het begin kan, niemand weet toch welke Geertrui hier staat afgebeeld.
Wij moeten eerlijk zeggen dat wij het zelf ook niet weten, hihi.

Laza's lentedans

Nu het weer lente aan het worden is wordt het ook weer tijd voor nieuwe geintjes. Het begint hier een beetje saai te worden. Alles draait alleen maar om het weer en of Laza al of niet op ons mag springen.
Hij staat nu en dan in de tuin te dansen, de uitslover. Hij weet dat hij het bij ons niet hoeft te proberen, wij zijn niet gediend van dat soort fratsen. Dat hebben wij hem meteen toen hij hier kwam wonen duidelijk gemaakt.



Laza luistert de Geertruien af

Maar nu zijn wij ook al aan het kletsen over Laza en de lente.
Zo zie je maar, het zit gewoon in de lucht.

Wij zijn druk aan het brainstormen over een nieuwe grap, maar het wil nog niet erg lukken om iets goeds te bedenken. En extra vervelend is het dat Laza iedere keer dat wij bij elkaar staan om iets te bedenken toevallig net bij ons in de buurt komt staan. Hij voelt zeker aan dat wij iets van plan zijn.
Hij is extra scherp nu het weer wat langer licht is.
Wij zijn verbaasd dat wij niet ook extra scherp zijn door het mooie weer en de langere dagen. Eigenlijk zouden wij nu moeten bruisen van de ideeën.
Maar we bedenken echt wel iets, hoor, maak u maar niet ongerust.




eindelijk alleen om te brainstormen

Ha, nu zijn we even samen alleen. Nu moet het lukken. Hé zus, wat denk jij van "Bzzzz.....bzzzz.....?"
"Hihihi, ja, en dan bzzzz....bzzz...!" "O ja, en dan bzzz...bzzz..."

Nou, we hebben wat bedacht , hoor. U komt er nog wel achter wat het is, dat vertellen we nog niet, anders is het geen geheim meer, straks vertelt u het aan Ma Tok en als die het dan per ongeluk uit haar mond laat vallen tegen één van de andere hennen, of, nog erger, tegen Laza! Dan zouden we ons plannetje niet kunnen uitvoeren.

Maar nu gaan we even genieten van alles wat Ma Tok weer voor ons heeft uitgestrooid, het is weer heerlijk allemaal. En als wij er niet snel bij zijn is het lekkerste al op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten