zondag 15 februari 2015

Iedereen weer genezen

Pippa
Pippa:
Ma Tok is echt weer veel beter, ik denk zelfs dat zij weer helemaal genezen is van haar griep.
Hoe ik dat weet? Ze blijft langer bij ons in de tuin dan toen ze ziek was, toen bleef ze telkens maar heel eventjes. Ze gaf ons schoon water en eten en ze schepte de poepjes uit het nachthok, en dat was het dan. Dan ging ze weer snel naar binnen.
Maar vandaag bleef ze nog een hele poos bij ons nadat ze alles voor ons had klaar gemaakt.
smoezende Geertruien
Ze ging ook even kijken naar de poot van Geertrui, die dat helemaal niet fijn vond, maar ze werd wel blij van wat Ma Tok erover zei. En dat is goed te begrijpen.
Ma Tok prees Geertrui omdat ze zo goed telkens met haar voet in het water had gestaan. De bult leek veel kleiner geworden en er zat een klein korstje op.
Dus Ma Tok vond dat er voorlopig even niets aan gedaan hoefde te worden.
Geertrui ging dit goede nieuws meteen aan haar zus vertellen. En daarna bleven ze een hele poos samen zitten smoezen. En eigenlijk weten we allemaal wat
Pippa in gesprek met Laza
dat betekent, nietwaar? We zullen het maar weer afwachten.
Laza stond eerst vlak achter de twee zussen, toen ze dat in de gaten kregen gingen ze een stukje verderop staan kletsen. Het was dus wel duidelijk dat hij niet mocht horen waar ze het over hadden. Dat belooft weer niet veel goeds...
Maar ach, we zijn wel weer eens aan een grap toe, het is alweer een paar dagen rustig geweest, het wordt bijna saai.
Laza vroeg aan mij of ik wist waarom de Geertruien zo vrolijk waren. Toen ik vertelde dat Geertrui haar poot er zo goed uitzag dat Ma Tok vond dat er niets aan gedaan hoefde te worden zuchtte Laza diep. "O, nu
begrijp ik het al. Ze zijn weer wat aan het uitbroeden samen. En dan bedoel ik niet een paar eieren, zoals Desiree op de foto hiernaast aan het doen is."
Nee, ik denk dat Laza daar volkomen gelijk in heeft. Eieren uitbroeden hebben de Geertruien nog nooit gedaan. En dat is maar goed ook, want wat voor moeders zouden zij zijn geweest? Ik moet er niet aan denken.
Ik herinnerde Laza er nog aan dat wij de Geertruien zo heerlijk voor de gek hadden gehouden met onze zogenaamde luizen. Toen deed Laza voor mij nog een keer zijn eerste kreun en ik schoot weer in de lach.
Eigenlijk is hij best aardig, onze Laza Rus Tok

1 opmerking: