dinsdag 3 februari 2015

Kippenstreken (2)

Keetje
Maria


Weet u het nog, dat wij, Keetje en Maria, de Geertruien een koekje van eigen deeg wilden gaan geven? Wij hebben samen nagedacht over welke poets wij hen zouden bakken. Dat viel nog niet mee, wij begrijpen niet dat zij, de Geertruitjes dus, telkens van die grappen kunnen bedenken.
Maar nu hebben we iets bedacht samen, hihi, we moeten al lachen als we er aan denken.
Het nachthok is pas helemaal schoongemaakt door Ma Tok. Er ligt nu weer nieuwe bodembedekking in en nieuwe tabakstelen, tegen de luizen, al is er met dit weer natuurlijk nog geen luis te bekennen.

schoon nachthok
Het hok ziet er nu dus weer uit zoals op de foto hiernaast, wit uitgeslagen, dat hoort zo, al ziet het er een beetje raar uit.
Nu zijn wij, Keetje en Maria, van plan om tegen iedereen behalve de Geertruien te zeggen dat ze net moeten doen alsof ze vreselijke jeuk hebben. En dan hopen we dat de Geertruien van ons gekriebel echt jeuk gaan voelen. Dan denken ze vast dat er een heleboel luizen zijn gekomen, die tegen het bestrijdingsmiddel kunnen.
En als zij dan ook gaan krabbelen en kriebelen gaan wij hen uitlachen.
Hoe vindt u het? Beetje flauw? Lukt toch niet? Trappen ze nooit in?
Wij hadden wel wat meer support verwacht
Laza Rus
van u. Wij zijn tenslotte nog maar beginnelingen in het vak. Wij hopen dat ze er wél in trappen.
Ons enige probleem is Laza Rus. Als wij aan hem vragen of hij met ons wil meedoen en hij doet het, om de tweeling eens een lesje te leren, dan is er niets aan de hand. Dan is de kans dat ze het geloven zelfs heel groot. Maar wat als hij het helemaal niets vindt, niet waardig of zo, dan weet hij wat we van plan zijn en dan verbiedt hij het vast. Dan is de lol eraf, dan kunnen we ons plannetje niet meer uitvoeren. En een nieuw plan bedenken kost weer een heleboel tijd, terwijl we echt aan een lachbui toe zijn.
Dus nu gaan we doen wat we altijd doen als we ergens mee zitten: We vragen het aan Desiree. Misschien kan zij Laza wel zover krijgen dat hij het goed vindt.
Keetje: "Desiree, wil jij ons helpen om weer
Desiree 
vrolijk te worden na al dat slechte nieuws dat we de laatste tijd hebben gehoord?"
Desiree: "Dat lijkt mij heel goed voor ons allemaal, wat hadden jullie in gedachten? Want ik zie aan jullie snavels dat jullie al een plan hebben."
En toen hebben wij alles aan haar uitgelegd en zij vond ons idee helemaal niet flauw of onmogelijk, nee, zij zei dat ze precies wist hoe ze Laza zover kon krijgen dat hij het goed zou vinden. Wij moesten dan wel net doen alsof wij van niets wisten als Laza met óns plannetje voor de dag zou komen.
Wat is Desiree toch wijs!
Zij ging naar Laza toe en vroeg hem officieel of ze hem even kon spreken.
Zijn borst zwol op van belangrijkheid en Desiree en Laza gingen samen het nachthok in. Wat er precies gezegd is weten wij niet, maar toen Desiree als eerste weer naar buiten kwam gaf ze ons een vette knipoog. Eigenlijk moesten wij nu al lachen, omdat Laza alvast in het plan van Desiree was getrapt.
En nu maar afwachten of het ons lukt om de tweeling te pakken te nemen.

5 opmerkingen:

  1. Aan de ene kant is Laza natuurlijk echt een haantje de voorste, maar aan de andere kant lijkt hij ook een beetje eh, minder voorlijk, zeg maar. Klopt dat of zien wij dat verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik dacht hetzelfde als jij K!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Inge: zo zijn Steenbokken nou helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Anoniem: Bent u bang om uw naam te vertellen of weet u niet hoe u dat moet doen bij de familie Tok?

      Verwijderen