donderdag 28 mei 2015

Baas zijn of baas spelen?


Geertrui en Geertrui:

Wij zijn zo blij dat er twee nieuwe witte hennen bij ons zijn komen wonen. En het mooiste is dat zij ook sprekend op elkaar lijken, net als wij.
Zouden zij ook een tweeling zijn? Wij gaan dat binnenkort eens aan hen vragen. Misschien verzinnen zij ook wel geintjes om de anderen voor de gek te houden.
Dan zijn wij met ons vieren, hahaha. Dat zou geweldig zijn.
Dan kunnen we pas echte grappen verzinnen.
Yvonne en Yvette ook een tweeling?
Maar ze moeten wel eerst even wat vrolijker worden, ze kijken nog zo schichtig en bedroefd. Misschien moeten wij met ons tweeën eerst maar eens een lolletje bedenken, waar zij ook om kunnen lachen, daar knappen ze vast wel van op.
Wij gaan dadelijk eens even samen brainstormen over een nieuw idee, om Yvonne en Yvette wat op te peppen. We zullen hen dan in het grapje betrekken, zodat zij op de hoogte zijn, dat geeft voor hen wat meer lol.

Ma Tok heeft ook weer iets nieuws bedacht.
Maria neemt haar kuikens mee naar buiten
Maria werd helemaal gek in haar hokje met die vier mormels van haar, wij begrijpen al helemaal niet waarom zij zo graag wilde broeden, en nu zie je maar weer waar dat toe leidt: je wordt er compleet knetter van, van die rampen die zij kuikens noemt.
Ma Tok zette de deur van het hokje open en wat denkt u: Wiske nam meteen de vleugels en zij vloog tot onder de grote struik. Daar bleef zij, verschrikt over haar eigen durf, een poosje
zitten, tot moeder Maria haar
weer terug het hokje in
riep. Toen rende zij terug naar het hokje.
Maria nam vervolgens al haar kuikens mee naar buiten.
Desiree loopt verontwaardigd weg
Ze wilde ze heel goed in de gaten houden en ze werd dan ook (terecht) boos toen Laza in haar een nieuw lekker hapje zag en hij haar wilde treden.
Maria blies van zich af en rende met al haar kinderen achter zich aan het hokje weer in.
Ma Tok deed de deur achter haar dicht, zodat Laza op zijn snavel keek toen hij haar wilde achtervolgen.
Hij dacht toen maar genoegen te nemen met Desiree, maar die oude dame had hem al eerder duidelijk gemaakt dat zij zich te oud voelde voor dat gedoe.
Zij was zeer verontwaardigd dat hij het nu weer probeerde en ze liep luid mopperend bij hem weg.
Zo had de arme Laza geen goed begin van de dag.
Gelukkig vond hij een willig "slachtoffer" in Odette, die altijd wel in is voor het ondergaan van Laza's liefdesbetuigingen.
En toen ook Vera en Vita hem ter wille waren geweest vond Laza dat hij zijn punt weer had gemaakt en dat hij zich weer zonder twijfel de baas had getoond in onze Tok tuin.


1 opmerking: