zaterdag 30 mei 2015

Yvonne en Yvette op onderzoek uit


potje Olvarit babyvoeding
Nadine:
Ma Tok is naar een feestje geweest.
Wat ze daar gedaan heeft weet ik niet, maar het leverde ons gisteren lekkers op.
Iets wat we nog nooit geproefd hebben. Ma Tok zei dat het eigenlijk voor mensenkuikens was, maar wij vonden het heel erg lekker, het was in no time schoon op.
Yvonne en Yvette kregen er ook van, op een bordje, en wij kregen het in ons huis op ons eigen bruine bord, dat Ma Tok heeft meeverhuisd met ons.
Het is fijn om zo nu en dan oude vertrouwde dingen tegen te komen in ons huis, dingen die wij nog kennen uit ons oude hok. Dan weten wij dat er toch nog een heleboel dingen hetzelfde zijn gebleven.
Yvonne en Yvette eten goed. Dat is erg fijn, want hun lellen zijn nog steeds heel bleek en ze zijn ook nog best mager.
Ze lopen steeds meer heen en weer in de ren, ze zijn al minder verlegen dan
Yvonne of Yvette heeft een nestje gemaakt voor haar ei
in het begin.
Ze leggen bijna elke dag allebei een groot spierwit ei in het nachthok. Ze maken zelf een soort "legnest" door met hun buik heen en weer te schuiven totdat ze lekker zitten en dan gaan ze daar rustig liggen om te wachten op het komende ei.
Hun eieren zijn bijna net zo groot als de bruine eieren van Vera en Vita. Ik ben blij dat mijn eitjes niet zo groot zijn, u begrijpt vast wel waarom.
Ma Tok vertelt mij net dat zij Yvonne en Yvette vanochtend even in de tuin heeft gelaten, toen wij nog in ons huis waren opgesloten. Zo konden zij de tuin al even bekijken zonder direct door ons te worden lastig gevallen. Ook het hokje van Maria en haar kinderen had zij
Yvonne en Yvette gaan op kraambezoek
open gezet. De twee nieuwe witten gingen op onderzoek uit en zij kwamen bij het openstaande hokje van Maria. Dat moest natuurlijk bekeken worden. Eensgezind gingen zij naar binnen om eens te kijken wie daar woonde. De kuikens schrokken van die grote hennen en zij kropen snel onder moeders vleugels in het nachthok.
Yvonne en Yvette gingen weer naar buiten om verder onderzoek te doen, totdat zij hoorden dat er iets in hun bakjes werd gedaan. Dat betekende lekkers, dus zij kwamen snel terug naar hun openstaande deur en ja hoor, daar was iets bijzonders te eten.
smullen!!!
Zij zagen alweer mensenbabyvoeding voor hen klaarstaan. Ze vielen meteen aan en na een poosje zat het spul op hun gezichten en aan hun poten, zo lekker was het.
Ma Tok deed de deur van hun hok weer dicht en liet ons naar buiten. Wij kregen ook weer zo'n lekker hapje op ons bord.
Van mij mag Ma Tok wel vaker naar feestjes gaan.
Ik denk dat Yvonne en Yvette nu wel snel bij ons in de tuin zullen mogen lopen. En misschien gaan zij dan ook bij ons in het nieuwe huis slapen. En als de kuikens ook naar hun nieuwe huizen zijn vertrokken kunnen alle hennen, en natuurlijk ook Laza, bij elkaar in één huis wonen. Gezellig! Vooral als dan 's nachts de regen op het dak klettert en wij zitten zo fijn tegen elkaar aan op de stok...
Ik kan er nu al van dromen.

3 opmerkingen:

  1. De eerste stapjes in echte vrijheid voor de witte kipjes! Wat zullen ze genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien nog wat spinazie voor de dames Y om de bleke lellen wat meer kleur te geven? Of krijgen ze daar buikkrampjes van?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ma Tok droomt vast mee:) over een heel vol kippenhok

    BeantwoordenVerwijderen