zaterdag 2 mei 2015

Geduld (1)


Vera en Vita:
Wij hebben weer lekkers gekregen. Ma Tok komt tegenwoordig bijna elke dag wat voor ons brengen, wat extra's, bedoelen wij. Want ons gewone voer krijgen wij echt elke dag. Hier ziet u ons samen genieten van een stuk rode paprika. Het smaakte heerlijk! Wij namen om de beurt een hapje, gezellig.

Wiske
Wendelmoed
Wilhelmina



Winnifred








Ma Tok kijkt telkens heel goed naar de kuikens van Maria, vooral naar de kopjes. Zij heeft ons verteld waarom zij dat doet. Ze wil erg graag weten of de kinderen haantjes of hennetjes zijn. Dat is erg moeilijk te zien op deze leeftijd, maar ze probeert het toch. Toen wij vroegen waarom ze dan naar de kopjes keek, antwoordde zij dat ze keek naar de kammetjes van de ukkies. Haantjes hebben een duidelijker en groter kammetje dan hennetjes. Door ze te vergelijken kun je soms toch al zien wat het gaat worden, al is het niet helemaal zeker.

Maria slaat haar vleugel beschermend achter de kleintjes

Nu wij dat weten gaan wij ook steeds kijken naar de kuikens.
Wij zien nog niet echt verschil, alleen heeft Wiske een ander kopje dan de andere drie, maar dat zal wel komen omdat zij ook een halve kuif zal krijgen.
Ma Tok vertelde ons ook dat degene, die het eerste uit het ei komt, vaak een haantje is. Misschien komt daar de uitdrukking "haantje de voorste" wel vandaan. Dat zou betekenen dat Wilhelmina een haan zou zijn.
Zij was zeker een halve dag eerder uit haar ei dan de rest van de kuikens van Maria. Maar of zij nu een groter en duidelijker kammetje heeft dan de andere drie? Wij zien eerlijk gezegd geen verschil en Ma Tok zegt dat zij juist vindt dat Wilhelmina's kammetje kleiner is dan dat van Winnifred en Wendelmoed.


Xara en Xandra
Bij Xara en Xandra zien wij nog nauwelijks kammetjes, dus daar is nog helemaal niets van te zeggen.
Ze krijgen al wel kleine veertjes aan hun vleugeltjes, dat vinden wij erg schattig staan.

Om nog even terug te komen op de kammetjes van de vier W's: misschien is het gewoon beter om nog een paar weken te wachten, tot de kleintjes wat groter zijn geworden, dan is het verschil ook duidelijker te zien.
Of het moeten allemaal haantjes zijn, dat kan ook, dan is er geen verschil, nu niet en over een paar weken ook niet.
Dat zou wel jammer zijn voor mevrouw Wies, die zo graag ook een paar hennetjes wil krijgen.

Maar zij heeft nog een tweede kans, met de kleintjes van Pippa.
Wij denken dat Ma Tok maar niet teveel moet kijken naar de kammetjes.
Ze moet gewoon leren om geduld te hebben.

4 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad niet te zien. Blijft wel spannend zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kammetje of niet, ze zijn zo superschattig die hummeltjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zou natuurlijk wel ontzettend leuk zijn als Wilhelmina gewoon Willy blijkt te zijn, maar dan moet er ook een Maxima komen, en dat maakt het dan wel weer ingewikkeld, qua broedsel en het alfabetreglement van Ma Tok.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn al eerder afgeweken van ons alfabetschema, mevrouw Katblad, toen wij Bella omdoopten tot Helga, omdat zij zo groot en stoer was.

      Verwijderen