dinsdag 5 mei 2015

Rust en onrust

Nadine:
U ziet mij hier staan in het huidige hok.
Ik vind het allemaal zo spannend, dat er een nieuw hok gaat komen voor ons.
Nu het dichterbij komt begin ik het zelfs een beetje eng te vinden. Het zal toch allemaal wel goed komen?
Straks is ons oude hok er niet meer als het nieuwe nog niet klaar is. Wat moeten wij dan? Buiten slapen? Wat de temperatuur betreft zou het kunnen, het is de laatste nachten niet echt koud meer. Maar als het dan gaat regenen? Dan worden wij allemaal kleddernat. En dat is helemaal niet gezond voor kippen. En waar moet Laza dan slapen? Als hij niet in het schuurtje kan omdat dat verbouwd wordt en ook niet in het oude hok omdat dat weg is?
Ik zie het allemaal best een beetje somber in. De Geertruien kunnen nu wel zeggen dat het allemaal in orde gaat komen, maar ik weet het nog niet. Ik denk dat ik even
Desiree moet Nadine geruststellen
met Ma Tok ga praten hierover, want ik word zo zenuwachtig dat ik niet meer rustig kan slapen 's nachts.
Gelukkig kwam ik even later Desiree tegen. Ik heb aan haar gevraagd of zij er gerust op was, dat het nieuwe hok op tijd klaar zou zijn voor ons. Desiree was verwonderd dat ik daar zo nerveus over was. Zij vroeg mij of ik Ma Tok niet vertrouwde.
Ik moest bekennen dat ik dat inderdaad misschien niet helemaal deed. Toen werd Desiree bijna boos op mij.
Zij zei dat Ma Tok ons zeker niet een nacht buiten zou laten slapen. En dat het oude hok helemaal niet weg zou gaan.
Het zou blijven staan om eventuele nieuwe legkippen te
geredde legkip
huisvesten totdat zij bij ons in het nieuwe hok zouden kunnen. Dus dat wij net zolang in het oude hok zouden kunnen slapen totdat het nieuwe hok helemaal klaar zou zijn.
Toen ik de arme kip op de foto hiernaast zag schaamde ik mij diep dat ik me zoveel zorgen had gemaakt over het eventueel een nachtje buiten moeten slapen. Kijk toch eens naar dat arme dier! Zij zou dolblij zijn als zij een nacht hier in de tuin buiten zou mogen slapen, zelfs zonder haar veren.

Ik denk dat het hoog tijd wordt dat Ma Tok, als alles klaar is hier in de tuin, weer een legkip gaat redden. Ik moet er gewoon van huilen als ik dit zie.
En als het nieuwe hok klaar is past er vast ook nog wel een extra legkip bij op de nieuwe stokken. Het zou prachtig zijn als zij dan eerst even in ons oude hok zou kunnen wonen, gewoon om te wennen en tot rust te komen. En dan zou zij fijn bij ons in het nieuwe hok kunnen komen wonen. Ik kan vannacht weer heerlijk rustig slapen, met dit vooruitzicht. Dank je wel, Desiree.

3 opmerkingen:

  1. Ja ma Tok, red een legkip! En liefst nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prima idee op deze speciale dag! Twee namen met een Y (of IJ) moet toch wel te doen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schokkende foto. Geweldig dat je weer een paar stumpertjes gaat redden ma Tok!

    BeantwoordenVerwijderen