vrijdag 1 mei 2015

Op zijn gat of in de ijskast?

Nadine:
Er zijn mensen, die zich afvragen hoe het nu zit met de naamgeving in de familie Tok. Ma Tok heeft gezegd dat zij het alfabet volgt.
En dat is wel duidelijk, maar die mensen, die dus met vragen zitten, zeggen dat er een heleboel letters zijn overgeslagen.
Zo zijn er geen namen met de letters A, B, C, I, L, Q, R, S, T en U. Deze mensen zijn zeer oplettende lezers, dat moet ik wel zeggen.
Ma Tok heeft mij gevraagd om u uit te leggen hoe het in elkaar zit.
Wel, als u alle verhalen hebt gelezen weet u dat de eerste kippen Amalia, Anastasia en Amarentia heetten. Zij zijn al een hele tijd geleden overleden en in de tuin begraven.

Hollands kuifhoen

Van deze eerste drie heeft Ma Tok geen foto's meer, dus de hen op de foto hiernaast is een voorbeeld van hoe zij eruit zagen.
De volgende twee werden helemaal witte kuifhoentjes, die zij Bea en Bella noemde.
Over deze kipjes kunt u lezen in het verhaaltje, dat "Helga" heet, van 11 november 2014.
Cornelia bleek Cornelis, hij verhuisde naar dierenhandel Hoogendoorn, Esmeralda is al overleden, Flora en Fauna waren Floris en Frits, Hilda en Hennie zijn overleden.
Leontien, de serama


Toen kwam er een Wyandotte-kuiken, uitgebroed in de Tok-tuin. Ma Tok noemde het beestje Innocentia. Maar hij bleek een Innocentius en ook hij verhuisde naar Stolwijk.
Daarna kwam Julius, de vader van onder anderen Keetje.

En Desiree heeft een heel klein kuiken uitgebroed, een Serama. Ma Tok was ervan overtuigd dat het een haantje was, waarom weet ik niet, maar ze noemde het beestje meteen maar Leo. Toen Leo een Leontien bleek te zijn mocht ze natuurlijk blijven.
Helaas is zij niet oud geworden, ze was echt een schatje.

Pippa's Q's
Odette's R's
Pippa heeft drie kuikens uitgebroed met Q-namen, Odette had er een week later twee, die elk een naam met een R hadden. Omdat zij alle vijf jongetjes bleken te zijn zijn ze allemaal verhuisd naar Stolwijk, waar zij aan een fokker zijn gegeven om voor het bevruchten van hennetjes te zorgen.

De 6 S-jes van Desiree


Desiree heeft daarna zes(!) kuikens grootgebracht,
dit waren allemaal hennetjes met S-namen, ik zal ze u besparen, omdat zij ook naar Stolwijk zijn vertrokken om inteelt te voorkomen.
Ditzelfde is gebeurd met de T's en de U's.




En toen kwamen Vera en Vita, u welbekend.
En Wilhelmina, Wendelmoed, Winnifred en Wiske.
En Xara en Xandra.







Begrijpt u het nu allemaal?
Misschien heeft mevrouw Katblad ook nog wat aan dit verhaaltje, voor als ze onze stamboom wil maken.
Want daar hoor ik ook niets meer van.
Volgens mij ligt dat project op zijn gat, of toch op zijn minst in de ijskast.


2 opmerkingen: