vrijdag 8 mei 2015

Opknapplannen

Vera en Vita nu
Vera en Vita:
Wij hebben van Ma Tok gehoord dat zij nog meer legkippen wil gaan redden.
Ze heeft er al weer twee besteld. Omdat dat best kan in het nieuwe grotere hok. Natuurlijk zijn wij het daar van harte mee eens.
Wij zijn heel benieuwd hoe die arme dieren er uit zien als ze hier komen. Wij waren vreselijk mager en kaal, maar natuurlijk zijn wij dat zo snel mogelijk vergeten en nu zijn wij lekker gezond en dik geworden.
Wij woonden eerst een tijdje in het hok dat nu het huis van Maria en haar kuikens is. Om te wennen aan de vrijheid en aan de andere kippen in de Tok-tuin. Zo konden wij door het gaas van de ren heen alvast kennismaken.
ter vergelijking: Vera en Vita toen ze aankwamen in de Tok-tuin
We hebben gehoord dat de nieuwen pas gaan komen als ons huis in de schuur klaar is.
Dan kunnen de arme dieren samen eerst een poosje in ons oude hok wonen. Dat hok blijft toch in de tuin staan.
Ma Tok gaat het eerst helemaal schoonmaken en inrichten voor de nieuwe zieligerds.
Desiree wist het het eerst, dat Ma Tok hier weer mee bezig was.
het voorlopige onderkomen voor de nieuwe legkippen
Zij mocht nog niets vertellen, want Pa Tok wist nog niets van haar plannen. Maar nu weet hij het ook en hij is het wel met haar eens dat er nog meer kippen gered moeten worden. Bovendien vindt hij het erg leuk om dieren te zien opknappen als ze het eindelijk goed krijgen.
Wij willen de nieuwe hennen graag moed inspreken en onszelf laten zien, hoe wij geworden zijn, dan kunnen zij zich alvast een voorstelling maken van hoe zij er over een poosje uit zullen gaan zien. Gelukkig is de timmerman een dag eerder begonnen dan eigenlijk de bedoeling was en dat betekent dat hij ook een dag eerder klaar zal zijn.
En dat de nieuwe legkippen ook eerder kunnen komen.
Ma Tok heeft zelfs al namen voor hen bedacht, maar zij wil ze nog niet verklappen. Zij vindt dat de
het schuurtje waar de kippen allemaal gaan wonen
nieuwe hennen het eerst hun namen mogen weten en daarna de andere kippen pas.
Daar kunnen wij het wel mee eens zijn. Zij heeft onze namen ook eerst aan ons verteld voordat wij de tuin in werden gedragen.
Op de foto hiernaast ziet u het nu lege schuurtje van binnenuit gezien. De deur staat open, dat is om goed te ventileren.
Ma Tok had zelf een soort van ventilatiedeur gemaakt, die met touwtjes vastzat, maar nu komt er een echte hordeur in de deuropening. En de gewone dichte deur blijft ook, voor 's nachts. Anders is het te koud voor ons in de winter en ook niet fijn als het stormt en regent.
En Laza zou dan buiten ook veel te hard te horen zijn 's morgens.
En daar was het nu juist allemaal om begonnen.

2 opmerkingen: