dinsdag 6 januari 2015

Brutaal of vrij?

Vera en Vita bij de wormpjespot
Vera en Vita:

U hebt het zeker al gelezen?
Dat wij, en dan vooral Vita, zo brutaal zijn geworden.
Pippa vertelde dit een paar dagen geleden aan u.
Tja, wat moeten wij daarop zeggen?
Zijn wij inderdaad te vrij geworden?
Wij waren wel een beetje geschrokken van wat Pippa over ons zei.

Nadine
Wij hebben aan Nadine gevraagd, wat zij hiervan vindt.
Gelukkig vindt zij dat het best meevalt.
Ze zegt dat de vrouw tegen alle andere kippen heeft verteld dat wij het zo slecht hebben gehad in de schuur, waar we eerst woonden, en dat we dus nog een heleboel lekkere hapjes moeten inhalen.
En Nadine weet nog heel goed dat wij er slecht aan toe waren toen we hier aankwamen, ze zegt dat ze nog nooit zulke magere kale hennen had gezien in haar leven en dat ze gewoon van ons was geschrokken.
Ze had toen gedacht dat wij al héél erg oud waren en dat we onze laatste paar dagen bij hen in de tuin kwamen slijten. En alle andere kippen dachten ook zoiets, ze hadden het er allemaal samen over gehad en ze hadden toen besloten dat
Vita
Vera
ze ons nog een paar heel fijne laatste dagen zouden geven.
Toen wij dat hoorden kregen wij een brok in onze keel: wat ontzettend lief van alle andere kippen! En Laza Rus schijnt gezegd te hebben dat hij ons, ondanks onze magerte en onze kaalheid, toch heel mooie hennen vond en dat hij voor ons zou gaan dansen als wij uit de ren zouden mogen.
Laza Rus
En dat heeft hij gedaan ook, de schat!
Wij kijken nu heel anders tegen alle anderen aan, ook tegen Laza, die nu en dan een beetje een grote snavel heeft, maar wij weten nu dat hij daarnaast ook een groot hart heeft, dat op de juiste plaats zit!

Pippa
Pippa kwam naar ons toe, nadat Nadine tegen haar had gezegd dat wij een beetje van streek waren door haar verhaal. Ze zei tegen ons dat ze het helemaal niet zo bedoeld had toen ze zei dat wij brutaal geworden waren. Ze had juist willen zeggen dat wij nu zo lekker vrij waren en ze vond dat juist erg leuk.

Wat wij hiervan geleerd hebben is dat we ons hier lekker vrij mogen voelen om te doen wat wij willen en ook dat wij ons niet hoeven te haasten om lekkere hapjes te krijgen, want de anderen hebben nog steeds met ons te doen omdat wij het zo slecht hebben gehad, terwijl wijzelf dat al bijna vergeten zijn.

En dat komt door alle goede zorgen en vriendschap die wij hier krijgen.

Driewerf HOERA voor de familie Tok!

4 opmerkingen:

  1. Heel erg lief, hoor! Kunnen de mensen nog wat van leren, want die willen er altijd als de kippen bij zijn als er iets lekkers geserveerd wordt, ook als er andere, meer zielige mensen in de rij staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke grote bak wormpjes is dat! Mijn kippen zijn er ook gek op, maar waar koop je zo'n hoeveelheid?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Wies: Deze grote bak wormpjes komt van dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk. Als wij er weer eens naartoe gaan zal ik een bak voor je meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen