vrijdag 9 januari 2015

Familie-uitbreiding door hanenei?

Geertrui
Geertrui
Geertrui:

Hebt u het gehoord, van dat hanenei?
Wat een grap, hè?
Wij hadden het niet achter Maria gezocht, dat ze zoiets zou bedenken, ze is eigenlijk altijd nogal ernstig.
Het was meer iets voor ons, wij bedenken altijd samen ondeugende dingen om te doen.

Helaas hebben we Laza nog niet kunnen betrappen in een legnest, maar misschien duurt het een tijdje voordat het kwartje bij hem valt. Dat hij bedenkt dat hij een haan is en dat hij dus een hanenei zou kunnen leggen, bedoelen wij. Of hij is toch slimmer dan wij dachten, dat kan ook. Maar we blijven opletten en zodra hij een legnest ingaat zullen we er met ons allen stiekem de wacht bij houden. Dat zal nog moeilijk zijn, dat stiekem, want we kunnen ons lachen vast niet inhouden. Hahaha, wij moeten er nu al om lachen en er is nog niets gebeurd.
Vera en Vita

Vera en Vita vinden het eigenlijk niet kunnen, Laza voor de gek houden. Wij begrijpen dat wel, hij is heel erg lief voor hen geweest toen ze hier net kwamen. En eigenlijk is hij tegen hen nog steeds heel aardig. Hij heeft medelijden met hen, omdat ze het zo slecht hadden voordat ze hier kwamen.
Maar toen wij uitlegden dat wij Laza er geen kwaad mee deden, omdat hij het toch niet zou merken, en zelfs de oude Desiree smakelijk kon lachen om de grap, besloten ze dat het wel kon. Gelukkig maar, anders zou het nog moeilijk worden. Als er twee van ons niet wilden meedoen zou Laza het wel eens kunnen ontdekken voordat wij ons lolletje gehad zouden hebben. En dat zou eeuwig jammer zijn.

Al hebben we er al een hele hoop lol om gehad, natuurlijk. En wij denken dat het wel goed is voor Laza om eens voor de gek gehouden te worden. Hij voelt zich heel wat hier in de tuin, alleen maar omdat hij de enige is die kan kraaien. Nou ja, hij kan natuurlijk nog iets anders ook, dat is waar, maar dat willen wij alleen maar in de lente en de zomer. Nu is het toch geen tijd voor broeden en kuikens. Bovendien houden wij, Geertruien, niet van broeden, dus voor ons maakt het niets uit.
Vera en Vita

En o ja, dat waren wij even vergeten: wij gaan niet broeden de komende zomer, dat heeft de vrouw besloten. In plaats daarvan gaat zij kijken of er een mogelijkheid is om nog een paar kippen te redden. Kippen zoals Vera en Vita.
Maar dan moet er eerst plaats worden gemaakt, want het nachthok is echt vol nu, we passen net allemaal op de stokken en een extra stok is ook geen optie, het hok is gewoon vol.
Misschien is het extra hok in de tuin wel te gebruiken als nachthok voor een paar nieuwe hennen. Dan moet het eerst even goed worden nagekeken, want in de zomer kan het wel, maar of het warm genoeg is voor de winter?

Maar dat laten wij maar aan de vrouw over, die heeft het afgelopen zomer ook helemaal geverfd, voordat Vera en Vita kwamen. Want die mochten eerst in dat hok wonen voordat ze bij ons in het hok gingen. Om te wennen aan ons en aan de tuin en de vrijheid.
Als u naar het kleine fotootje van Vera en Vita kijkt begrijpt u vast wel waarom de mensen van het huis nog meer kippen willen redden.
Elke geredde legkip is er één, en hoe meer er gered worden, hoe beter.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. U zult toch nog even moeten wachten op de familie-uitbreiding, mevrouw Inge, het nachthok zit echt tjokvol met de huidige bezetting.

      Verwijderen