vrijdag 16 januari 2015

Stadskippen

Maria

Maria:

U ziet mij hier in de ren.
Net als Nadine een paar dagen geleden ben ik hier aan het schuilen voor de regen. Want het is weer bar en boos.
Het lijkt nog steeds alsof het herfst is, veel regen en wind. En die wind waait nog hard ook, het is soms gewoon een storm. Dan moeten wij voorzichtig zijn en niet te ver van het hok weggaan als we willen scharrelen, anders waaien we gewoon om. Pas probeerde ik tegen de wind in te lopen en weet u wat er toen gebeurde?
Ik liep achteruit!
De wind was gewoon sterker dan ik!

Ik vind het wel fijn dat het niet zo heel erg koud is en dat er geen sneeuw en hagel uit de lucht vallen, maar het hoeft toch niet constant te regenen?
De plantjes hebben nu toch wel eens voor een poosje genoeg te drinken gekregen?

Laza Rus past op zijn "kudde"
Eigenlijk begin ik alweer naar de lente te verlangen. Heerlijk buiten lopen in de zachte lucht. En dan weer broedse gevoelens krijgen... O nee, we gaan niet broeden dit jaar, dat is waar ook. Dan zou het alleen maar langer duren voordat we nog meer Vera's en Vita's kunnen redden.
Maar ook al gaan we niet broeden, we gaan wel weer eieren leggen als het lente is geworden.
Er heerst dan toch een andere sfeer in de tuin, ik zou haast zeggen: een sfeer van verwachting, al weet ik niet wat er dan verwacht wordt.
Misschien de zomer?
Want de zomer is helemaal geweldig!
Dan lijkt alles veel lichter. En er ís ook veel meer licht, de zon komt vroeger op en gaat later onder, zodat de dagen heerlijk lang zijn, met heel veel scharreluren. En doordat wij meer daglicht krijgen hebben we ook meer tijd om te eten. En door dat alles gaan we ook weer aan de leg. Dan kunnen we iets terugdoen voor de goede zorgen van Ma Tok. Want eigenlijk is dat het enige dat wij haar kunnen geven: onze eieren.

veel eieren
Ze zegt zelf trouwens dat onze gezelligheid al voldoende beloning is voor haar, maar je geeft toch graag iets tastbaars, nietwaar?
En dat kunnen we dan fijn doen.
Wij weten dat de man in het huis heel graag gebakken eieren eet, hij vindt dat erg lekker. Ik kan me daar niet echt iets bij voorstellen, maar ik doe hem graag een plezier. En Ma Tok vindt ze ook fijn smaken, onze verse eitjes.
En dan zijn er in de buurt ook nog andere mensen, die er van genieten.
Ik ben van plan om de komende zomer goed mijn best te gaan doen om zoveel mogelijk eitjes te leggen. En ik zal de anderen ook allemaal vragen om flink te leggen, zodat er net zo'n grote hoop eieren komt als op de foto hierboven.
Dan kan Ma Tok lekker uitdelen, dat vindt ze erg leuk om te doen.
En zo kun je als hen toch heel wat betekenen in een stad.

4 opmerkingen:

  1. Zonder jullie zou het allerlekkerste niet bestaan, eieren, en daar kom ik mijn bed voor uit! En ja, ik hoop ook dat de lente snel komt, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar eerst morgen sneeuw.
    En ja jullie eieren zijn heerlijk, ik heb er ook een aantal mogen proeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, die eitjes zijn uit de kunst!
    Maar eet Pa Tok niet teveel eieren? Overdaad schaadt immers!
    Morgen sneeuw? Nee toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, de voorspelling is sneeuw voor morgen.
    Dat is dan niet de eerste keer op jouw verjaardag K!

    BeantwoordenVerwijderen