zaterdag 24 januari 2015

Het wonderei (3)

Geertrui
Geertrui




















Zo, nu moeten wij toch echt uit de doeken doen hoe wij iedereen zo heerlijk voor de gek hebben kunnen houden, anders krijgt Ma Tok straks boze lezers en dat kunnen wij haar niet aandoen.
Goed, we beginnen bij het begin.

Misschien weet u dat Ma Tok in ons legnest wel eens een kalkei legt, zo'n ei dat niet echt is, maar van kalk gemaakt, het lijkt sprekend op een echt ei.
kalkeieren in verschillende maten
De bedoeling van zo'n nep-ei is dat wij onze echte eieren netjes bij dat nep-ei, dus in het legnest, leggen, zodat Ma Tok ze gemakkelijk kan vinden.
Omdat wij in de winter toch niet leggen, behalve Vera en Vita dan, maar die leggen hun ei altijd keurig in het legnest, had Ma Tok de kalkeitjes weggehaald. Anders dacht zij telkens dat er een ei lag, terwijl dat niet zo was. Maar ze was er één vergeten.
Dat lag dus nog in een legnest. Gelukkig niet in het andere hok, maar in het legnest onderin het grote hok.
Dat nest wordt helemaal niet gebruikt omdat er nu toch niemand aan het leggen is, behalve dan  Vera en Vita, maar die gaan altijd naar het legnest in het andere hok.
Wij hebben samen dat kalkeitje de trap op naar boven geduwd met onze snavels.
Vraag ons niet hoe dat gelukt is, het was een kl.. eh, heidens karwei, maar het was het waard. Wat hebben we gelachen!
slachtoffer Nadine
Toen het eitje eenmaal boven was hebben we het onder de bodembedekking gestopt, onder een dun laagje houtsnippers, net op de plek waar je gaat zitten als je lekker hebt gegeten en je wilt nog even uitbuiken.
Natuurlijk wisten we niet van tevoren wie er de klos zou zijn, maar dat maakte ons niet uit. Het was wel extra mooi dat Nadine eerst aan haar broedmoeder ging vragen hoe dit had kunnen gebeuren; toen wij haar helemaal verdwaasd van het trapje zagen komen en naar Maria gaan, die even later met haar mee naar boven ging, konden wij ons lachen al bijna niet meer inhouden. Alles liep nog mooier dan wij hadden kunnen bedenken.

de rust is weergekeerd na de grap van de Geertruien
Het duurde een hele tijd voordat de rust weerkeerde in de tuin.
Iedereen, behalve natuurlijk Laza Rus, heeft enorm veel lol gehad.
En eigenlijk moest Nadine nog het hardste lachen van ons allemaal.

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto, die laatste! En vooral zo knus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vermoedde al iets bij het lezen van 'Wonderei 1'. Maar knap gedaan van de Geertruien!
    Even iets anders: Is het waar dat als sommige eieren moeilijk te pellen zijn dat het komt omdat ze vers zijn of is dat niet waar? Weet u dat, ma Tok?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel verse eieren zijn inderdaad moeilijker te pellen, mevrouw Jacq.

      Verwijderen