vrijdag 23 januari 2015

Het wonderei (2)



 Geertrui en Geertrui:

Khakhakhakha! Wij moeten nog steeds vreselijk lachen om die verontwaardigde gezichten van iedereen toen wij dat eitje naar beneden knikkerden van de trap.
Wat een lol!
Wij hebben best wel vaak plezier met elkaar, maar zó hard hebben we in geen tijden gelachen. En na die verontwaardiging kwam er ook nog een algemene verbazing, omdat het ei heel bleef.
Wij kwamen niet meer bij, we rolden gewoon óm van het lachen.
En dan vooral dat gezicht van Nadine, die het eitje "gelegd" had.
Geertrui legt het geheim uit
Toen wij weer zover waren bijgekomen dat we konden praten, natuurlijk wel telkens onderbroken door een nieuwe lachbui, moesten we gaan uitleggen wat er aan de hand was. En toen we dat eindelijk uit onze snavels hadden gekregen hebben de anderen ook geschaterd, omdat ze er zo tussen genomen waren. Zelfs Nadine lachte smakelijk, terwijl zij het slachtoffer was geworden van onze grap. Dat is erg fijn hier in de tuin, dat iedereen om zichzelf kan lachen als zij ergens in gestonken is.
Laza is boos!
"Zij", zeggen we, want Laza Rus kan er juist helemaal niet tegen als hij voor de gek gehouden wordt, hij wordt dan boos omdat hij is afgegaan en dat past niet voor een haan. Hahaha, alsof een haan onfeilbaar zou zijn. Hij is de paus niet!
Daarom vertelden wij onze truc toen Laza er even niet bij was. Later is het hem toch wel ter ore gekomen en toen was hij heel erg kwaad, dat wij zoiets prachtigs als een EI hadden gebruikt voor onze grap.
Hij kraaide en riep ons, de Geertruien dus, bij zich om ons op ons kop te kunnen geven. Voor straf moesten wij twee nachten aan de buitenkant van de stok zitten, de slechtste plekken. Alsof wij dat erg vonden, haha, daar woog de lol makkelijk tegenop!

Maar u zit natuurlijk te wachten op onze uitleg. En wij gaan maar door met ons gekakel.
Dat komt omdat wij graag plagen en nu bent u dus de klos.
U zult echt nog even geduld moeten oefenen, wij moeten nu echt naar binnen, anders wordt onze straf nog verlengd (vreselijk!).
Laza heeft al twee keer geroepen dat het tijd is om te gaan slapen.
En zijn wil is wet!(?).

5 opmerkingen:

  1. Ik ga nu wel echt anders aankijken tegen de Geertruien. Ik vond ze eerst wel aardig maar het zijn dus best wel pestkipjes. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Ma Tok, vind jij het dan niet zielig voor zo'n lief stoer haantje? Maar goed jij leeft tussen je gevederde vriendinnetjes en zal het daarom wel weer met ze eens zijn.
    Wat vind Iwan er trouwens van? Me dunkt dat hij het wel voor zijn sexegenoot zal opnemen? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Iwan houdt zich diplomatiek op de vlakte, Mevrouw Inge.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen