woensdag 14 januari 2015

Twee vliegen in één klap

Odette
Odette:

Ik heb van Ma Tok gehoord dat er een lezeres is, die zich bezorgd maakt over de katten in het huis. Zij denkt dat die katten jaloers zouden worden op ons, omdat wij Ma Tok in onze familie hebben opgenomen.
Ma Tok denkt dat de katten het helemaal niet erg vinden, omdat zij de hele dag en de hele nacht bij de mensen kunnen zijn als zij dat willen.
En dat kunnen wij natuurlijk niet. Wij zitten beneden in de tuin en de mensen wonen boven in het huis.

Iwan

Dus zegt u nu zelf: Wie zijn er bevoordeeld, de katten of de kippen?
Voor de zekerheid heb ik even navraag gedaan bij Iwan, die toch net in de tuin was. En Iwan is ook de baas van de katten.
Hij is de oudste en zeker de grootste kat van het huis.
Iwan antwoordde dat hij het prima vond dat wij Ma Tok bij onze familie hadden ingelijfd. Het maakte hem niets uit, zolang hij maar net zo vaak als vóór die naamsverandering bij haar op schoot zou mogen liggen. En daarin had hij nog geen verandering bemerkt, dus hij dacht dat het allemaal wel goed zat.

Igor


Ik heb ook nog gevraagd of de andere katten er net zo over dachten.
Hierop antwoordde Iwan dat hij nog geen gemopper of geklaag had gehoord, dus hij nam aan dat zij het ook wel prima vonden.
Igor, die naast Iwan het vaakst in de tuin te vinden is, heb ik later, toen hij naar beneden kwam, ook nog naar zijn menig gevraagd. Igor is altijd nogal gemakkelijk, bijna een beetje onverschillig, zou je kunnen zeggen. Hij zei dat het hem worst zou wezen hoe wij Ma Tok noemden en daarna ging hij lekker in de boom klimmen.
Inderdaad, een beetje onverschillig.




Ik denk dat ik hiermee de lezeres, die zich zorgen maakte over de katten, wel heb gerustgesteld, denkt u ook niet?
En als zij zich nu nóg zorgen maakt vind ik dat zij zich aanstelt.
Bovendien is het helemaal niet nodig om je zo snel zorgen te maken over van alles en nog wat. Daar word je zelf niet beter van en die ander ook niet.

Zo, nu ben ik voor vandaag wel weer filosofisch genoeg geweest, vind ik zelf.
En het probleem heb ik ook nog opgelost.
Twee vliegen in één klap.

2 opmerkingen:

  1. Die vliegen toch wel gelijk netjes opgegeten, heh, Odette?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ook dat mevrouw Katblad niet zo moet zeuren. Laat ze zich maar bezug houden met haar eigen haarvee, daar heeft ze haar handen al vol mee.
    Groet van tante Sjaan.

    BeantwoordenVerwijderen