zondag 11 januari 2015

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Laza Rus pronkt met zijn staart
Laza Rus:

Ma Tok was mij nog iets verschuldigd. U bent het vast vergeten, maar ik niet, hoor.
Zij zou nog altijd een foto plaatsen van mij als mijn staart weer helemaal mooi zou zijn geworden na de rui, en dan zonder de kop van één van de hennen er half voor, zoals bij de vorige foto wel het geval was. Dat was natuurlijk zonde.
Want zegt u nu zelf: Is mijn staart niet prachtig?Ik hoorde zelfs iemand zeggen dat hij wonderschoon was. Dat deed mij goed, dat zult u begrijpen.

Laza en zijn dames
Op de foto hiernaast kunt u ook genieten van mijn fraaie staart, maar dit plaatje wordt toch een beetje vervormd doordat Maria net achter mij staat. Wel kunt u hier goed het verschil zien tussen de staart van een Chabo hen en die van een Chabo haan.
De staarten van hennen van de verschillende rassen zijn ook niet allemaal hetzelfde, zoals u op de foto's hieronder kunt zien.


Op de foto links hierboven ziet u een Chabo hen met een fier rechtop gedragen staart. De hen op deze foto is Martha, zij kwam tegelijk met mij en Maria hier in de tuin wonen;
zij is reeds overleden.
In het midden ziet u een Brown Shaver, met een klein staartje, zeker gezien de grootte van het ras. De hen op deze foto is Vera, de staart van Vita ziet er net zo uit.
En rechts ziet u een Hollands Kuifhoen, met een redelijke staart, die enigszins omhoog wordt gedragen. De hen op deze foto is Keetje.

staartverschillen
Dat elk ras er weer heel anders uitziet maakt het zo leuk om alle hennen door elkaar te zien lopen. Zo kunt u goed zien hoe rijk voorzien ik als haan ben, met zoveel verschillende schonen om mij heen.
Ik lijk wel een sjeik met een echte harem, vindt u ook niet?

En als we het over staarten hebben, dan zult u toch moeten toegeven dat die van mij echt de mooiste is, en zo hoort het ook.

5 opmerkingen:

  1. Ja hoor Laza, jij hebt de mooiste staart van het land.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooier heb ik nog niet gezien, Laza!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Hoe bedoelt u, mevrouw Katblad? Het is toch gewoon de waarheid?

      Verwijderen
  4. Waarheid of niet, je bent gewoon een vreselijke ijdeltuit! En dat vinden je dames ook, dat hebben we best tussen de regels door kunnen lezen.

    BeantwoordenVerwijderen